Odbornici SNP-a i DF-a napustili sjednicu Skupštine Glavnog grada

Solidarišući se sa odbornicima opozicije u Skupštini Glavnog grada, odbornici Socijalističke narodne partije napustili su danas sjednicu lokalnog parlamenta, saopšteno je iz te partije.

”Opozicioni odbornici izazili su revolt zbog poslednjih dešavanja na političkoj sceni Crne Gore i odlučili da bojkotuju današnji rad lokalne skupštine. Odbornici Socijalističke narodne partije smatraju da hapšenje narodnog poslanika, a posebno vrijeme i način na koji je to urađeno, predstavljaju grubo kršenje osnovnih principa demokratije i potrebe da Crna Gora bude demokratsko društvo”-navedeno je u saopštenju SNP-a.

Prema njihovom mišljenju, ni u Skupštini Glavnog grada nije ništa bolje stanje.

”Ako se uzme u obzir činjenica da aktuelna vlast pokušava „silom na sramotu“ da progura Predlog odluke o izboru rukovodstva – savjeta mjesnih zajednica i na taj način preuzme kontrolu nad prvim nivoom lokalne samouprave u Glavnom gradu, ne poštujući ostvarene rezultate političkih partija na lokalnom nivou.Vjerujemo, da će vlasti imati sluha za rešavanje problema u našem društvu i da je svima nama u interesu da se problemi rešavaju dijalogom”-zaključili su iz SNP-a.

Sjednicu su napustili i odbornici DF.

Komentari

avatar