Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Odbijena žalba: Mirotiću zadržavanje do 72 časa

Mirotić je prekjuče uhapšen pod sumnjom da je dio kriminalne grupe koja je učestvovala u kopanju tunela ispod zgrade Višeg suda u Podgorici

Sudija za istragu odbio žalbu braniteljke osumnjičenog Predraga Mirotića podnijetu na rješenje Osnovnog državnog tužilaštva o njegovom zadržavanju, koje može trajati najduže 72 časa od časa hapšenja, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

“Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici donijelo je rješenje o zadržavanju osumnjičenog P.M. zbog sumnje da je izvršio krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja putem pomaganja. Protiv navedenog rješenja braniteljka osumnjičenog izjavila je žalbu koju je sudija za istragu odbio rješenjem od 24.9.2023. godine. Sudija za istragu je našao da je rješenje o zadržavanju osumnjičenog zakonito, te da okolnosti iz spisa predmeta, a naročito ranija višestuka osuđivanost osumnjičenog, između ostalog i zbog krivičnog djela protiv imovine, ukazuju da postoje razlozi koji opravdavaju zadržavanje zbog postojanja opasnosti od ponavljanja krivičnog djela”, ističe se u saopštenju podgoričkog Osnovnog suda.

Sudija za istragu je našao da postoji i opasnost od uticanja osumnjičenog na saučesnike, imajući u vidu fazu postupka, zbog čega postoje razlozi za njegovo zadržavanje i po tom osnovu.

Predragu Mirotiću iz Podgorice juče je određeno zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da je dio grupe iz predmeta „Tunel“.

Mirotić je prekjuče uhapšen pod sumnjom da je dio kriminalne grupe koja je učestvovala u kopanju tunela ispod zgrade Višeg suda u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve