Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

Odbijen zahtjev MCP za upis prava svojine na groblju kod crkve ”Sveta Petka” u Čukovićima

Naime, u konkretnom slučaju, navode da se MCP obratila Upravi za katastar i državnu imovinu – Područna jedinica Cetinje zahtjevom br.130 od 24.05.2022. godine, za upis prava svojine na parceli koja, faktički, predstavlja groblje u Čukovićima

Uprava za katastar i državnu imovinu – Područna jedinica Cetinje, kao prvostepeni organ, postupajući u predmetu po zahtjevu Pravoslavne Mitropolije crnogorsko primorske za upis prava svojine iz prava korišćenja na katastarsku parcelu broj 1892, upisane u LN broj 236 KO Čukovići donijela je rješenje kojim se odbija zahtjev MCP kao neosnovan. Radi se o parceli u neposrednoj blizini crkve ,,Svete Petke“ u selu Čukovići, na kojoj se nalazi seosko groblje, saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

Naime, u konkretnom slučaju, navode da se MCP obratila Upravi za katastar i državnu imovinu – Područna jedinica Cetinje zahtjevom br.130 od 24.05.2022. godine, za upis prava svojine na parceli koja, faktički, predstavlja groblje u Čukovićima.

“Područna jedinica Cetinje Uprave za katastar i državnu imovinu, podnijeti zahtjev dostavila je na izjašnjenje Prijestonici Cetinje, odnosno Direkciji za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa Prijestonice Cetinje. Direkcija za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa Prijestonice Cetinje je podneskom br 07-421/22 – 1068/3 od 04.08.2022. godine jasno ukazala da Pravoslavna Mitropolija crnogorsko primorska nije aktivno legitimisana stranka u ovoj upravnoj stvari, da nije dostavila akt o registraciji, da se predmetna nepokretnost nalazi van generalnog urbanističkog plana, detaljnog urbanističkog plana, urbanističkog projekta i van lokalne studije lokacije u vrijeme stupanja na snagu Zakona o državnoj imovini. Takođe, predmetna nepokretnost se nalazi u nacionalnom parku „Skadarsko jezero“, koje je dobro od opšteg interesa”, navodi se u saopštenju.

Shodno, kako dodaju, svemu tome Direkcija za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa Prijestonice Cetinje predložila je da se zahtjev odbije kao neosnovan.

“Uprava za katastar i državnu imovinu – Područna jedinica Cetinje je cijenila i ostale dokaze sprovedene u dokaznom postupku i na osnovu svih dokaza donijela rješenje kojim se odbija zahtjev Pravoslavne Mitropolije crnogorsko primorske kao neosnovan. Prijestonica Cetinje smatra da je u ovoj pravnoj stvari donešeno zakonito i pravično rješenje, u zakonskom roku i iskazuje nadu da će Uprava za katastar i državnu imovinu – Područna jedinica Cetinje i po osnovu drugih zahtjeva donijeti rješenja kojim se odbijaju zahtjevi MCP kao neosnovani, budući da isti nemaju pravno logično, niti životno utemeljenje”, zaključuje se u saopštenju Prijestonice Cetinje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
13.09.2022-17:48 17:48

Crkva Serbije zeli crnogorsko groblje..kako bi ih prekopali i spalili..da ih sram bude..fasisti..Jel ovaj narod blesav.naivan..i lud..sta sve ovi srbijanski fasisti smisljaju..da ih sram bude!