Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Odabrane najbolje novinarske priče o evropskoj integraciji Crne Gore

''Pravo da učestvuju u konkursu imali su novinari i novinarke lokalnih i nacionalnih medija. Njihov zadatak bio je da objave priče o uticaju evropske integracije na unapređenje ljudskih prava, kako EU projekati utiču na život građana i o primjerima sprovođenja evropskih standarda i politika'', podsjeća se u saopštenju

Ministarstvo evropskih poslova organizovalo je u maju povodom Dana Evrope tradicionalni konkurs za najbolje novinarske priče o evropskoj integraciji Crne Gore, kroz projekat EU4ME. Stručni žiri odabrao je pobjednike.

Prvo mjesto i 500 eura osvojila je novinarka Radio Televizije Nikšić Maja Lalatović, sa pričom o postrojenju za preradu nus proizvoda životinjskog porijekla, čiju izgradnju će finansirati EU. Drugo mjesto i 400 eura pripalo je novinarki TV Prva Ivani Boljević, koja je napravila priču o podršci Evropske unije poljoprivrednim proizvođačima. Treću nagradu i 300 eura osvojila je novinarka TV Vijesti Alisa Hajdarpašić, koja je uradila priču o podršci Evropske unije u rješavanju problema zagađenog vazduha u Pljevljima kroz programe za podsticaj energetske efikasnosti.

“Pravo da učestvuju u konkursu imali su novinari i novinarke lokalnih i nacionalnih medija. Njihov zadatak bio je da objave priče o uticaju evropske integracije na unapređenje ljudskih prava, kako EU projekati utiču na život građana i o primjerima sprovođenja evropskih standarda i politika”, podsjeća se u saopštenju.

Stručni žiri koji je odabrao najbolje priče činile su predstavnice Ministarstva evropskih poslova i Ministarstva kulture i medija, kao i višestruko nagrađivana novinarka Svetlana Mandić. Svečana dodjela nagrada biće organizovana tokom juna u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
LoMi
11.06.2024-10:12 10:12

jEL U DOMENU BAJKI ILI CCCCCCCCC