Četvrtak, 25 Jula, 2024
Rubrika:

Konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore: Sljedeće sedmice drugi rok

Konkurs će biti objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore, i njime će biti preciziran preostali broj mjesta za upis, objavljeno je na sajtu tog univerziteta

Univerzitet Crne Gore raspisaće naredne sedmice konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija, u 2024/2025. godini, u drugom roku. Konkurs će biti objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore, i njime će biti preciziran preostali broj mjesta za upis, objavljeno je na sajtu tog univerziteta.

“Kao i u prvom roku, u tekstu konkursa biće opisani detalji elektronske prijave putem platforme upisi.edu.me, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija. Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice”, ističu sa UCG.

Kako dodaju, pravo prijave na konkurs za upis na osnovne studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija.

“Kandidati koji nisu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu testove iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja. Prijemni ispiti se organizuju za upis na studijske programe: Medicina, Stomatologija, Arhitektura, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života, kao i na stručno – umjetničke studijske programe”, dodali su sa UCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve