Četvrtak, 25 Jula, 2024
Rubrika:

MPNI: Uručene nagrade najboljima na konkursu na temu ”Porodica”

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI), od pristiglih likovnih i literarnih radova, izabrana su tri likovna, kao i tri literarna rada koji su nagrađeni

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović i državna sekretarka Ministarstva rada i socijalnog staranja, Anđela Babović, uručile su nagrade učenicima koji su nagrađeni na konkursu literarnih i likovnih radova za učenike/ce osnovnih škola na teritoriji Crne Gore na temu ”Porodica”.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI), od pristiglih likovnih i literarnih radova, izabrana su tri likovna, kao i tri literarna rada koji su nagrađeni.

Na konkurs se prijavilo više od stotinu učenika, pa je, navode, Komisija imala vrlo zahtjevan zadatak da izabere najbolje.

Dobitnici nagrada u kategoriji likovnih radova su: Lena Macanović, OŠ „Luka Simonović“, Nikšić (1.mjesto), Marina Vuksanović, OŠ „Pavle Rovinski”, Podgorica (2. mjesto) i Nevena Kaljević, OŠ „Luka Simonović”, Nikšić (3. mjesto).

Dobitnici nagrada u kategoriji literarnih radova su: Sofija Stijović, OŠ „Bajo Jojić”, Andrijevica (1. mjesto), Marija Žarić, OŠ „Sutjeska”, Podgorica (2. mjesto) i Šule Ucuncu, OŠ ”Anto Đedović”, Bar (3. mjesto).

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija zahvalila se učenicima na učešću na konkursu i pohvalila njihov rad, trud i zalaganje, ali i mentorima na naporima koje u kontinuitetu ulažu u podsticanje učešća učenika u vannastavnim aktivnostima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve