Okrugli sto „Stanje i perspektive valorizacije potencijala solarne energije u Crnoj Gori“ je održan danas na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Foto: UCG

Nakon pozdravnih riječi dekana Prof. dr Igora Vušanovića, Marko Radulović Generalni direktor Direktorata za energetiku i energetsku efikasnost Ministarstva ekonomije je upoznao prisutne sa novostima u zakonskoj regulativi koja definiše oblast valorizacije potencijala solarne energije u svrhu proizvodnje električne energije.

Predstavnici Elektroprivrede Crne Gore Velimirka Perišić, mr Olga Radović i Sreten Gojković, su predstavili aktuelne projekte koje ova kompanija razvija.

Dipl. maš. ing. Ljubiša Bošković je predstavio projekte off-grid sistema koje je kompanija SISTEM-MNE implemetirala u Crnoj Gori u prethodnih 15 godina.

Predstavnik kompanije PERMONTE Natalija Radonjić je upoznala prisutne sa on-grid sistemima koje je realizovala ova kompanija.

Predstavnik njemačke kompanije Luxor Solar GmbH Nino Sijerić je prezentirao tehnologiju sa kojom ova kompanija raspolaže i predstavio projekte koje je ova renomirana kompanija realizovala širom Svijeta.

Ovaj okrugli sto je prvi u nizu koji Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore planira da organizuje u cilju ispunjenja Strategije razvoja Mašinskog fakulteta 2019-2024.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments