Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

Nove investicije na Koniku

Mještani ovog dijela grada iskazali su zadovoljstvo zbog brojnih investicija Glavnog grada, zahvaljujući kojima su uslovi za život na Koniku mnogo bolji nego ranije

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je završne radove u nekoliko ulica u podgoričkom naselju Konik. U Ulici Gavrila Principa izvođeni su radovi na izgradnji fekalne kanalizacije, dok je na zadovoljstvo stanovnika Ulice Španskih boraca, obnovljen i poligon u tom dijelu naselja. Vuković je istakao da su gradska preduzeća tokom proteklog perioda vrijedno radila na planu unapređenja komunalne i putne infrastrukture u ovom dijelu Podgorice.

„Konik je danas neuporedivo bolje i ljepše mjesto za život, nego što je to bio slučaj na početku našeg mandata. Naše aktivnosti se nastavljaju i u tehničkom mandatu, tako da smo danas imali priliku da obiđemo nekoliko ulica u ovoj mjesnoj zajednici koje su dobile novu fekalnu kanalizaciju. To je dio našeg velikog projekta izgradnje sistema za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda. U okviru tog projekta na Koniku ćemo izgraditi nekih 7,5 km nove mreže fekalne kanalizacije. Završeno je otprilike 90 odsto tog posla. Vrijednost te investicije je preko dva miliona eura. Dakle, rješasvamo jedan važan problem koji je opterećivao ljude u ovom dijelu grada“, istakao je Vuković.

Direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid istakao je važnost ovih radova, zahvaljujući kojima su brojna domaćinstva priključena na novu mrežu fekalne kanalizacije.

„Ulica Gavrila Principa je jedna od dužih ulica, 330m sa otprilike nekih 40-50 domaćinstava koja su dobila priključak na kanalizaciju. Radovi u okviru LOT-a 3 obuhvataju oko 2,3km mreže na Koniku i otprilike oko 1 km mreže u drugim djelovima grada. Ono što je jako važno jeste da kažemo da kroz završetak radova LOT-a 3 ni jedna značajnija saobraćajnica u naselju Konik neće ostati bez fekalne kanalizacije. Napomenuo bih da, kada uzmemo u obzir naselja Konik i Vrela Ribnička u prethodnom periodu mi smo uradili oko 6,7 km fekalne kanalizacije čija je vrijednost iznosila oko 1,8 miliona eura“, kazao je Makrid.

Osim toga, gradonačelnik je iskoristio priliku da obiđe i obnovljeni poligon, koji je vrlo popularan među mladima u ovom dijelu Podgorice.

„Poligon smo u potpunosti obnovili, danas on izgleda jako lijepo. Kolege iz Agencije za stanovanje su me informisale da je ovo osmi poligon koji je tokom ove godine dobio novu modernu tartan podlogu i zadovoljava sve standarde za rekreativce i stvara neophodne uslove za uživanje u košarci. Osim toga, dobili smo i tri poligona sa vještačkom podlogom za fudbal“, naveo je Vuković i najavio da uskoro počinje realizacija još jedne važne investicije kada je Konik u pitanju.

„U pitanju je uređenje jedne velike zelene površine koja se nalazi u Ulici Španskih boraca. Prije godinu i po dana smo otvorili prvi veliki park na Koniku, ovo će biti drugi. U prvoj fazi- na nekih 10 000 kvadrata, a ukupno na 20 000 kvadrata, dobićemo jednu lijepo uređenu zelenu povrršinu sa svim sadržajima koje imamo i u drugim djelovima grada. Tako da sam veoma zadovoljan time šta je učinak gradske uprave na Koniku. Ljudi sa Konika to svakako zaslužuju. Pokazali su da to i cijene i u tom smislu dugujemo zahvalnost i predsjedniku Mjesne zajednice gospodinu Čađenoviću i njegovim saradnicima, a ja svakako dugujem zahvalnost kolegama iz Vodovoda, Puteva, Agencije za stanovanje“, zaključio je gradonačelnik.

Mještani ovog dijela grada iskazali su zadovoljstvo zbog brojnih investicija Glavnog grada, zahvaljujući kojima su uslovi za život na Koniku mnogo bolji nego ranije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve