Upravni odbor Univerziteta Crne Gore danas je jednoglasno reizabrao rektora Danila Nikolića za mandatni period od 2020. do 2023. godine.

Foto: UCG

Nikolić je na sjednici predstavio rezultate rada u dosadašnjem mandatu i svoj Program razvoja UCG za naredni period, koji je prethodno jednoglasno podržao Senat UCG.

Članovi Upravnog odbora UCG su pozdravili pozitivne i vidljive rezultate u pogledu strateško-razvojnog aspekta UCG, postignute u dosadašnjem mandatu.

U narednom periodu, akcenat u Programu reizabranog Rektora će biti na inoviranju, interdisciplinarnosti i internacionalizaciji studijskih programa; modernizaciji i digitalizaciji univerzitetske infrastrukture, naučnoistraživačkoj izvrsnosti i projektnoj uspješnosti; međunarodnoj saradnji i mobilnosti; unapređenju kadrovske srukture i organizacionih resursa; unapređenju znanja, kompetencija i zapošljivosti studenata, kao i promociji društveno odgovornog ponašanja, identitetskih vrijednosti i održivog razvoja crnogorske privrede i države.

Nikolić je, prema izvještaju Izborne komisije bio jedini kandidat po raspisanom konkursu.

Predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica kazao je da su na današnjoj sjednici utvrđeni i rokovi za sprovođenje izbornih radnji za izbor dekana Arhitektonskog fakulteta.

„Konkurs za izbor dekana objavljuje se u Biltenu Univerziteta Crne Gore i u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori. Prijave se podnose u roku od 15 dana od objavljivanja Konkursa“, saopštio je on.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve