Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Rektor UCG Danilo Nikolić reizabran jednoglasno

Nikolić je na sjednici predstavio rezultate rada u dosadašnjem mandatu i svoj Program razvoja UCG za naredni period, koji je prethodno jednoglasno podržao Senat UCG

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore danas je jednoglasno reizabrao rektora Danila Nikolića za mandatni period od 2020. do 2023. godine.

Foto: UCG

Nikolić je na sjednici predstavio rezultate rada u dosadašnjem mandatu i svoj Program razvoja UCG za naredni period, koji je prethodno jednoglasno podržao Senat UCG.

Članovi Upravnog odbora UCG su pozdravili pozitivne i vidljive rezultate u pogledu strateško-razvojnog aspekta UCG, postignute u dosadašnjem mandatu.

U narednom periodu, akcenat u Programu reizabranog Rektora će biti na inoviranju, interdisciplinarnosti i internacionalizaciji studijskih programa; modernizaciji i digitalizaciji univerzitetske infrastrukture, naučnoistraživačkoj izvrsnosti i projektnoj uspješnosti; međunarodnoj saradnji i mobilnosti; unapređenju kadrovske srukture i organizacionih resursa; unapređenju znanja, kompetencija i zapošljivosti studenata, kao i promociji društveno odgovornog ponašanja, identitetskih vrijednosti i održivog razvoja crnogorske privrede i države.

Nikolić je, prema izvještaju Izborne komisije bio jedini kandidat po raspisanom konkursu.

Predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica kazao je da su na današnjoj sjednici utvrđeni i rokovi za sprovođenje izbornih radnji za izbor dekana Arhitektonskog fakulteta.

„Konkurs za izbor dekana objavljuje se u Biltenu Univerziteta Crne Gore i u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori. Prijave se podnose u roku od 15 dana od objavljivanja Konkursa“, saopštio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve