Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Ministarstvo pravde: Povećanje zarada sudijama i tužiocima uticaće na vraćanje povjerenja u pravosudni sistem

''Svako povećanje zarada u javnom sektoru je korak naprijed u podizanju standarda državnih službenika, a posebno kada su u pitanju sudije i tužioci osnovnih sudova i tužilaštava kao najopterećenija karika pravosudnog sistema''

Utvrđivanjem predloga o izmjenama i dopunama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru Ministarstvo pravde i Vlada Crne Gore nastavljaju sa aktivnostima koje za cilj imaju povećanje standarda nosilaca pravosudnih funkcija.

“Sudije osnovnih sudova i tužioci u osnovnim državnim tužilaštvima dobiće značajno uvećanje osnovnih zarada što predstavlja važan korak ka ostvarivanju pune nezavisnosti sudstva i tužilaštva. Uvećanje zarada za navedenu kategoriju predstavlja početnu fazu usklađivanja zarada u pravosudnom sistemu, nakon čega će se u saradnji sa Ministarstvom finansija, nastaviti sa daljim aktivnostima na ovom planu”, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Kako su naveli iz tog resora, pored činjenice da će predmetno uvećanje zarada u značajnoj mjeri uticati na vraćanje povjerenja u pravosudni sistem i podići efikasnost rada u navedenim institucijama, dodatno će i ohrabriti sadašnje ali buduće nosioce pravosudnih funkcija da nastave sa beskompromisnom borbom sa svim oblicima kriminala i korupcije na svim nivoima.

“Svako povećanje zarada u javnom sektoru je korak naprijed u podizanju standarda državnih službenika, a posebno kada su u pitanju sudije i tužioci osnovnih sudova i tužilaštava kao najopterećenija karika pravosudnog sistema. U konačnom Ministarsvo pravde iskazuje i zahvalnost Ministarsvu finansija koje je prepoznalo značaj ove reforme”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve