Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Ministarstvo: Isplata dječjeg dodatka koja je planirana od septembra nije ugrožena

Oni su ukazali na to da su Tehničkim rebalansom budžeta u maju predviđena sredstva za isplatu dječjeg dodatka do 18 godina u skladu sa zakonom

S obzirom na veliko interesovanje javnosti i medija u vezi sa isplatom dječjeg dodatka koja je planirana od septembra ove godine, obaviještavamo javnost i medije da su Zakonom o budžetu za 2022. za tu namjenu planirana sredstva u iznosu od 27.400.000,00 eura, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Oni su ukazali na to da su Tehničkim rebalansom budžeta u maju predviđena sredstva za isplatu dječjeg dodatka do 18 godina u skladu sa zakonom.

– Ministarstvo rada i socijalnog staranja radi na izradi svih smjernica za roditelje u vezi sa prijavama, a javnost će biti blagovremeno obaviještena o načinu i uslovima prijave za dodatak, za djecu do 18 godina – poručili su iz tog resora.

Oni su kazali da je do sada za dječji dodatak isplaćeno 8.999.332,83 eura (za XII/2021 i I, II, III i IV/2022), te da je do kraja godine za isplatu dječjih dodataka preostalo je 18.510.667,17 eura.

– Iz gore navedenog proizilazi da su sredstva za isplatu dječjeg dodatka obezbjeđena u budžetu i da isplata dječjeg dodatka koja ja planirana od septembra nije ugrožena – zaključili su iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve