Srijeda, 8 Februara, 2023
Rubrika:

Miljanić: U Crnoj Gori 5.666 državljana Ukrajine, uspješno se nosimo sa krizom

Najveći broj državljana Ukrajine je našao smještaj kod prijatelja, rođaka, ima ih puno koji imaju svoje nekretnine. Prije izbijanja krize na privremenom/stalnom boravku u Crnoj Gori bilo je nešto više od 2.000 državljana Ukrajine u Crnoj Gori, tako da su neki smješteni kod njih, rekao je Miljanić

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zoran Miljanić kazao je da je od početka rata u Ukrajini, 24. februara, do 25. marta u Crnu Goru ušlo 8.333 državljana te države, a iz zemlje je izašlo 2.667. Trenutno se u Crnoj Gori nalazi 5.666 državljana Ukrajine.

“Najveći broj državljana Ukrajine je našao smještaj kod prijatelja, rođaka, ima ih puno koji imaju svoje nekretnine. Prije izbijanja krize na privremenom/stalnom boravku u Crnoj Gori bilo je nešto više od 2.000 državljana Ukrajine u Crnoj Gori, tako da su neki smješteni kod njih”, rekao je Miljanić gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

On je saopštio da, nakon što je u Bijelo Polje u jednom danu stiglo 36 državljana Ukrajine, nije zabilježen veći priliv izbjeglica iz te zemlje. Pohvalio je vlasnika hotela “Bijela rada” koji im je pružio utočište.

“Bilo je i do 300 ukrajinskih državljana koji bi dnevno ušli u Crnu Goru, ali sad imamo veći broj izlazaka nego ulazaka u zemlju. Menadžiramo uspješno ovu krizu, tako da će svaki Ukrajinac biti smješten u skladu sa međunarodnim propisima. Vodićemo računa o svima koji su u Crnoj Gori, a i svima koji u budućem periodu budu stigli u našu državu”, poručio je Miljanić.

On je dodao da ima 164 smještajnih kapaciteta u prihvatnim centrima u Božaju i Spužu, te da je MUP obezbijedio još 500 alternativnih.

“Spremni smo na sve, imamo prostora u slučaju da zatreba. U dogovoru smo i u stalnom konktaktu sa lokalnim samoupravama, tako da smo obezbijedili privremeni smještaj za oko 500 ukrjinska državljanina”, rekao je Miljanić.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve