Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Medresa: Performans podrške narodu Palestine

Prisutan je bio i ambasador države Palestine u Crnoj Gori Rabi al Hantouli koji se na početku zahvalio profesorima i učenicima Medrese na podršci i konstantnoj brizi

Na platou Medrese “Mehmed Fatih” danas je upriličen performans u znak podrške narodu Palestine.

“Ovdje smo danas da podignemo glas protiv zuluma i nepravde koja se čini na okupiranom parčetu mubarek zemlje Isra i Miradža. Svijet je posljednjih dvadesetak dana pao na ispitu ljudskosti, humanosti, solidarnosti, empatije, saosjećanja.  Naime, djeca i ostali civili na okupiranom parčetu zemlje, jedino za što znaju jeste da čekaju da se sjutra ne probude. Konvencija UN – a o zaštiti prava djece je danas samo mrtvo slovo na papiru. Trebali bi da posjete Pojas Gaze i vide na licu mjesta šta je sa tom konvencijom. Naše ruke su danonoćno ispružene za molbu Gospodaru da im se smiluje i olakša.”, kazao je ovom prilikom direktor Medrese Amer Šukurica.

Prisutan je bio i ambasador države Palestine u Crnoj Gori Rabi al Hantouli koji se na početku zahvalio profesorima i učenicima Medrese na podršci i konstantnoj brizi.

“U Kur’anu se kaže: “Ne žalostite i ne tugujte, vi ćete biti pobjednici ako budete istinski vjernici”, kazao je ambasador.

Performans podrške narodu Palestine/ Foto: Medresa

Naveo je da palestinski narod vjeruje u Allaha “dž. š., i čvrsto stoji na svojoj zemlji”.

“Narod palestinski pruža otpor jer ne želi da ode sa svoje zemlje. Danas ne smijemo ćutati, danas je dan kad moramo podići svoj glas. Ovo što se dešava je genocid u ovom modernom dobu. Više od 8000 šehida a preko 3000 djece je izgubilo život. Vama kao učenicima hvala na ovom gestu solidarnosti.”, istakao je ambasador Alhantouli.

Iz te obrazovne ustanove naveli su da učenici su za ovu priliku spremili eseje kao znak podrške i ilahije koje opisuju ono što djeca i omladina Palestine prolaze.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve