Protiv U.T. (35), albanskog državljanina koji ilegalno boravi u Crnoj Gori, podnesena je krivična prijava zbog ugrožavanja sigurnosti inspektora kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica, na glavnom pretresu pred sudijom Osnovnog suda u Podgorici. On je, kako je saopšteno danas iz Uprave policije, inspektoru prijetio na suđenju 23 oktobra.

Policija je identifikovala kriminalnu grupu, čiji je član bio U.T., a za koju se sumnja da je tokom 2018. i 2019. godine počinila sedam krivičnih djela u Podgorici iz oblasti požara i eksplozija.

“Ova grupa je za račun više drugih osoba iz kriminalne sredine, koji se bave zelenašenjem i trgovinom narkoticima, kako se sumnja, podmetala požare na vozilima i jednom magacinskom objektu, a u dva slučaja su izazvali eksplozije bacanjem improvizovane eksplozivne naprave i ručne bombe u dvorišta privatnih kuća”, navode u policiji.

Na glavnom pretresu ovoj četvoročlanoj kriminalnoj grupi u Osnovnom sudu u Podgorici, u svojstvu službenog lica inspektor kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica davao je izjave na okolnosti izvršenih krivičnih djela.

“Tom prilikom je U.T. uputio riječi prijeteće sadržine policijskom inspektoru, nakon čega je odmah reagovala državna tužiteljka i izrečena prijetnja je konstatovana u zapisnik”, dodaje se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve