Na sjednici skupštinskih odbora za odbranu i bezbjednost i za ljudska prava i slobode, na čijem je dnevnom redu konsultativno saslušanje vršioca dužnosti VDT-a Ivice Stankovića i direktora Uprave policije Veselina Veljovića sa saradnicima o istragama napada na novinare, danas je došlo do burne polemike između poslanika DF-a Nebojše Medojevića s jedne strane i više poslanika DPS-a s druge strane.

Foto: Skupština Crne Gore

“Ova vlast je političko krilo organizovanog kriminala”, rekao je Medojević pošto je tražio od Stankovića odgovore u vezi istrage o ubistvu Duška Jovanovića.

Potom su reagovali redova iz DPS-a na te Medojevićeve riječi, posebno Milorad Vuletić, nakon čega je napravljena kratka pauza.

U uvodnom izlaganju, Stanković je rekao da nijesu tačne ranije ocjene da Tužilaštvo nije ostvarilo kominkaciju i dostavilo dokumentaciju o ranjavanju novinarke ND Vijesti Olivere Lakić Komisiji za praćenje istraga napada na novinare.

Predsjednik Komisije za praćenje napada na novinare Nikola Marković saopštio je da je do kraja prošle godine od 2004. bilo 85 napada na novinare, a samo prošle godine ih je bilo 11, uključujući i napade na imovinu medija. On je između ostalog istakao da imaju korektnu saradnju sa Tužilaštvom i policijom.

Marković je podsjetio i na nedavna hapšenja novinara, što je po njegovoj ocjeni, takođe vid napada na novinara.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve