Crna Gora, 14 godina nakon obnove nezavisnosti, nezadrživo grabi ka razvijenim državam Evrope i ka evropskom sistemu vrijednosti, kaže ministar sporta i mladih Nikola Janović. Dodaje da, nažalost, i danas ima onih koji bi da Crnu Goru vrate u prošlost, da preispituju njenu suverenost.

“Zato mladi i sportisti neće dozvoliti da im bilo ko prekraja zastavu i prekraja našu himnu, pod kojom smo se svi zajedno borili i ostvarivali rezultate. Zato želim svima da čestitam praznik. Neka je vječna Crna Gora”, poručio je Janović, za Jutarnji program TVCG.

Ministar je mladim ljudima poručio da vjeruju svojoj državi, koja je i u vrijeme pandemije, pokazala da zna kako uspješno da izađe iz krize.

“Mladima poručujem da vjeruju svojoj državi, da budu svjesni da su oni nova pokretačka snaga razvoja”, zaključio je Janović.

Crna Gora je prepoznata kao sportska država i država velikih sportista i sjajnih rezultata, kazao je resorni ministar Nikola Janović, za TVCG.

U proteklih 14 godina imali smo velikih medalja sa svjetskih, evropskih prvenstava, medalju sa olimpijskih igara i u kolektivnim i u pojedinačnim sprtovima.

Lani smo, navodi ministar, imali šest selekcija kvalifikovanih na svjetskim i evropskim takmičenjima.

“U protekle dvije godine imali smo za preko 50 odsto više medalja u mlađim kategorima, nego ranije”, navodi Janović, za TVCG.

Kaže da su mu od svih medalja najdraže one koje je osvajao pod crnogorskom zastavom, a prva u srcu je ona iz Malage.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve