Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Intenzivirani radovi na proširenju kapaciteta rasadničke proizvodnje

Kako se navodi, proizvodnja u zaštićenom prostoru odvija se u staklenicima i plastenicima kapaciteta 1.000m2, odnosno 500m2

Rasadnička proizvodnja gradskog preduzeća “Zelenilo” d.o.o. Podgorica trenutno se odvija na četiri hektara otvorenog polja na Sitnici, a početkom jeseni intenzivirani su radovi na proširenju kapaciteta za proizvodnju novih sadnica ukrasnog drveća, saopšteno je iz PG Biroa.

Kako se navodi, proizvodnja u zaštićenom prostoru odvija se u staklenicima i plastenicima kapaciteta 1.000m2, odnosno 500m2.

“U kontrolisanim uslovima, zapošljeni u gradskom Zelenilu vrijedno rade na proizvodnji sezonskog cvijeća, sobnog saksijskog bilja, živih ograda i žbunja. Na godišnjem nivou proizvede se preko 150.000 komada sezonskog cvijeća poput kadifa, begonija, salvija, lijepi Jova, dan i noć… i drugih vrsta, koje, naročito u vrijeme proljeća, krase brojne javne površine širom Podgorice”, dodaje se u saopštenju.

U rasadniku gradskog Zelenila dominantno se uzgajaju autohtone i odomaćene biljne vrste kojima pogoduje podgorička mediteransko-kontinentalna klima, pa samim tim uspješna proizvodnja zadovoljava potrebe ozelenjavanja grada.

“Osim toga, rasadnik rado posjećuju organizovane grupe učenika, kao i sugrađani koji po povoljnim cijenama mogu kupiti različite vrste biljaka i cvijeća, svakog radnog dana od 07.00 do 15.00h. (Sitnica bb, Donja Gorica)”, zaključuju iz PG Biroa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve