Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Gegaj povodom Ramazanskog Bajrama obradovao deset porodica paketima sa osnovnim životnim namirnicama

Gegaj je kazao da je želio, da uz čestitku, komšijama druge vjere pokloni i te paketiće, i smatra da je ovo samo znak pažnje prema njima

Povodom Ramazanskog Bajrama, danas je Nikola Gegaj, političar i humanista, obišao 10 porodica u MZ Kodrabudan u opštini Tuzi i podijelio im pakete sa osnovnim životnim artiklima.

Ovo nije Gegajev prvi humani gest, već je on i u prethodnim godinama pružao pomoć porodicama teškog materijalnog stanja i može poslužiti kao primjer javnim ličnostima, a pogotovo političarima, kako se treba odnositi prema ljudima iz njihovih zajednica, a kojima je potrebna pomoć.

Gegaj je kazao da je želio, da uz čestitku, komšijama druge vjere pokloni i te paketiće, i smatra da je ovo samo znak pažnje prema njima.

“Poznato je da svi mi ovdje zajedno slavimo kako Uskrs, tako i Bajram. Tako je bilo vjekovima, a uvjeren sam da će tako biti i u buduće, pošto svi mi prenesemo ove dobre običaje i narednim generacijama. Koristim ovu lijepu priliku da svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitam Ramazanski Bajram, uz želju da ove dane provedu u porodičnoj sreći, radosti i blagostanju. Neka ovo bude podsticaj širenju tolerancije, povjerenja i uzajamnog druženja među ljudima svih vjera i nacija”, poručio je Gegaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve