Koordinator pravnog tima Mitropolije crnogorsko-primorske Velibor Džomić ocijenio je poruku Vaseljenskog patrijarha Vartolomeja predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću važnom, jer kako kaže, treba da se zna da Carigradska patrijaršija ne planira bilo kakve aktivnosti koje su prizivali neki neodgovorni ljudi.

“Mi smo već mjesecima unazad govorili i neprestano isticali da situacija u Ukrajini i u Crnoj Gori u crkvenom smislu nema nikakvih dodirnih tačaka, a danas mogu da kažem da i u geopolitičkom smislu ona nije identična. I zato je jako važno da se zna da je carigradski patrijarh ovim jasno stavio do znanja da Carigradska patrijaršija niti je planirala, niti planira bilo kakve aktivnosti koje su prizivali neki neodgovorni tipovi u Crnoj Gori tokom prethodnih nekoliko mjeseci”, rekao je Džomić za Tanjug.

Vaseljenski patrijarh uputio je ranije danas poruku Đukanoviću da Vaseljenska patrijaršija neće priznati nekanonsku Crnogorsku pravoslavnu crkvu.

“Ova riječ i ovo pismo koje je stiglo u kabinet predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, a sa kojim je javnost danas upoznata, takođe je jedna od onih važnih riječi koja zaslužuje posebno poštovanje i mislim da je jako važno da se shvati da od takozvanog ‘ukrajinskog scenarija’ u Crnoj Gori neće biti ništa”, kazao je Džomić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve