Na osnovu razmjene podataka crnogorske i hrvatske policije, službenici hrvatske policije su, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, u Šibeniku uhapsili crnogorske državljane P.L. (20) i M.M. (25), saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Ilustracija

“Oba lica su kod sebe prilikom lišenja slobode posjedovala falsifikovana inostrana dokumenta, od čega P.L. dva dokumenta sa različitim identitetima, zbog čega je obojici od strane nadležnog suda u Hrvatskoj određen istražni zatvor zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja iz KZ Hrvatske”, navedeno je u saopštenju policije.

Nakon završetka ovog postupka u Hrvatskoj, a po prijemu molbe za izručenje od nadležnih organa Crne Gore, biće pokrenut ekstradicioni postupak radi izručenja Crnoj Gori.

“Ova dva lica se potražuju u vezi sa istim događajem u kojem je, 11.06.2019. godine, lišen života B.M. u Cetinju dok su tri lica zadobila povrede.P.L. se naime potražuje na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi po naredbi o proširenju istrage SDT zbog KD stvaranje kriminalne organizacije, KD teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se M.M. potražuje radi obezbjeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega po naredbi o proširenju istrage SDT zbog KD stvaranje kriminalne organizacije, KD teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja u sticaju sa KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navedeno je u saopštenju policije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve