Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

DPS: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ovu ustanovu srozale na niske grane

''Sramotno je što je u fokusu javnosti, umjesto mehanizama za unapređenje sistema socijalne i zdravstvene zaštite, rat koji se vodi između onih koji pripadaju istim redovima''

Skandali koji potresaju i nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji svojim neznanjem i nesposobnostima, baš kao što su to učinili i sa CEDIS-om i Poštom Crne Gore, ruiniraju i ovu izuzetno važnu ustanovu u našem gradu, bestidno joj narušavajući ugled zarad zadovoljenja apetita partijskih uhljeba Demokratske Crne Gore, saopšteno je iz OO DPS Nikšić.

“Jednu ustanovu čiji smisao postojanja bi trebalo da odiše plemenitošću, humanošću, empatijom i solidarnošću, s obzirom na to da je misija Doma za stare briga o onima koji su sebe utkali u život Nikšića i Crne Gore i kojima kao generacije koje ostaju poslije njih dugujemo mnogo, partijski piončići nikšićkih Demokrata srozali su na tako niske grane promovišući ovu ustanovu kao mjesto uhljebljenja svojih prijatelja, kumova, članova uže i šire porodice”, kažu u saopštenju.

Sramotno je, dodaju, što je danas u fokusu nikšićke i crnogorske javnosti, umjesto mehanizama za unaprjeđenje sistema socijalne i zdravstvene zaštite, rat koji se vodi između onih koji pripadaju istim redovima.

“A čije političke ambicije nadrastaju njihova stvarna umijeća, onih koji su u ustanovu koja zahtijeva čisti profesionalizam na velika vrata uveli nepotizam, koji utiče na kvalitet rada i usluge koja se pruža korisnicima, budući da vas za radno mjesto u Domu za stare ne preporučuju profesionalne kvalifikacije nego autoritet u redovima Demokrata onih preko kojih se dolazi do radnog mjesta u ovoj ustanovi”, navode u saopštenju.

Nedopustivo je ovo i ovakvo ponašanje uprave, koja, ističu, svojim činjenjima i nečinjenjima narušava integritet ovoj ustanovi.

“Te, ako je suditi po svemu što je iznešeno u javnost, a što se tiče potvrde o vršenju pritiska, ucjenjivanju i partijskom zapošljavanju, koje je očigledno sveprisutno, nadležne institucije neka dobro zasuču rukave i pozabave se situacijom u Domu za stare u Nikšiću, jer je gotovo nesporno da za svaku od njih u ovom slučaju ima posla, te rukom pravde dohvate one za koje se dokaže da su zaslužili da odgovaraju za zloupotrebe koje su vršili koristeći svoju trenutnu političku moć. Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, a još više za korisnike usluga u ovoj ustanovi, koji nijesu zaslužili da ispaštaju zbog bahatosti, javašluka, osionosti i bezobrazluka onih koje su, igrom slučaja, zapale upravljačke fotelje”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
23.09.2023-18:20 18:20

Ma tko bi reka da to čine poštene Demokrate istrajni borci protiv nepotizma, rođaštva i namještanja svega i svačega. Strašni Aljeksa se zakleo obrazom da će on lično izbačiti iz partije onog za koga se dokaže da je kršio zakon. Aljeksina riječ je izgleda tvrđa od kuvanijeh makarona i traje koliko i mački muž. Pih…