Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

DPNCG poslanicima: Prestanite da ponižavate novinare i ostale medijske radnike

U toj organizaciji traže da se poštuje pravo javnosti da zna i da se novinari tretiraju u skladu sa značajem posla koji rade

Društvo profesionalnih novinara (DPNCG) protestuje zbog nekorektnog odnosa poslanika Skupštine prema novinarima.

“Bježeći od mikrofona i kamera doveli su kolege u situaciju da skoro pet sati stoje sinoć ispred Vile Gorica po hladnoći, radeći posao u javnom interesu. Dan ranije neki poslanici zamjerili su novinarima što rade svoj posao, tvrdeći da time ometaju politički dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda”, saopšteno je iz tog Društva.

U toj organizaciji traže da se poštuje pravo javnosti da zna i da se novinari tretiraju u skladu sa značajem posla koji rade.

Napominju da je pravo javnosti da zna da li će biti postignut dogovor o izboru sudija i ko su te osobe, zašto baš one, da li iza toga stoji struka ili politika.

“Jer, Ustavni sud treba da štiti ustav a ne interese partija ili vlasti. Zato proučujemo poslanicima i javnim zvaničnicima: Očekujemo sa prestanete da ponižavate novinare i ostale medijske radnike i da ih tretirate kao držače mikrofona čije prisustvo je poželjno samo kad želite nešto da kažete”, poručuju iz DPNCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve