Na inicijativu predsjednika Opštine Bar, Dušana Raičevića održan je sastanak sa direktorom Regionalnog vodovoda Goranom Jevrićem po pitanju rješavanja vodosnabdijevanja dijela naselja Veliki pijesak, saopšteno je iz Opštine Bar.

Sastanku su, pored predstavnika nadležnih opštinskih organa, Regionalnog vodovoda i doo “Vodovod i kanalizacija” Bar,, prisustvovali i predstavnici hotelskih kompleksa na ovom dijelu barske rivijere, hotela Kalamper i Resort Ruža vjetrova.

Kako je navedeno, sastanak je nastavak započetih aktivnosti lokalne uprave da, u saradnji sa svim relevantnim institucijama ide u pravcu rješavanja višedecenijskog problema vodosnabdijevanja na teritoriji barske opštine.

“U prethodnom periodu, Opština Bar je inicirala postupak uskladjivanja Glavnog projekta saobraćajnice “Bratstvo i jedinstvo” u zahvatu DUP-a “Veliki pijesak” sa važećim propisima, na koji način se stiču preduslovi za rješavanje pitanja vodosnabdijevanja dijela naselja Veliki pijesak. Raduje spremnost Regionalnog vodovoda da sa tehničkog i stručnog aspekta doprinese rješavanju ove problematike. S tim u vezi, u proteklom periodu predstavnici Opštine su u saradnji sa stručnim timom Regionalnog vodovoda i doo “Vodovod i kanalizacija” Bar razmatrali tehničke načine priključenja na odvojak Regionalnog vodovoda na prostoru Velikog pijeska.”, istakao je Raičević.

“Niz zajedničkih aktivnosti u prethodnom periodu pokazuju spremnost Regionalnog vodovoda da bude partner Opštini Bar u realizaciji projekata vodosnabdijevanja bezvodnih područja barske opštine, pogotovo na jezerskom dijelu, gdje takodje prolazi infrastruktura Regionalnog vodovoda. Očekujem da će do Nove godine biti kompletirana sva neophodna admnistrativna procedura, kako bi do početka naredne turističke sezone imali obezbijedjeno vodosnabdijevanje ovog dijela Velikog pijeska iz sistema Regionalnog vodovoda, na zadovoljstvo mještana i turističkih poslenika sa ovog područja”, poručio je Goran Jevrić, direktor Regionalnog vodovoda.

Kako se navodi u saopštenju, predstavnici hotela Kalamper i Ruža vjetrova, Emin Kalamperović i Miloš Golubović izrazili su zadovoljstvo zajedničkom inicijativom da se pitanje vodosnabdijevanja dijela naselja Veliki pijesak riješi u skorijem roku i izrazili spremnost da pruže pomoć i podršku kako bi voda što prije došla do krajnjih korisnika naselja, koje je u zadnje vrijeme značajan generator turističke ponude barske opštine.

“Na sastanku, koji je bio radnog karaktera, utvrdjeni su dalji koraci po pitanju izgradnje predmetne saobraćajnice i samim tim odgovarajuće infrastrukture i definisan način i postupak neophodan za izradu projektno-tehničke dokumentacije za njeno priključenje na Regionalni vodovod, prvenstveno kroz izgradnju rezervoara i cjevovoda, radi bolje tehničke iskorišćenosti u što skorijem vremenskom periodu.

Takođe, dogovorene su dalje radnje po pitanju vodosnabdijevanja Čanja i II visinske zone Sutomora, kao zajednička aktivnost Opštine Bar, Regionalnog vodovoda i lokalnog vodovodnog preduzeća”, piše u saopštenju.

Isto tako, resorno ministarstvo je prihvatilo inicijativu Opštine Bar i odobrilo realizaciju projekta “Izrade studije vodosnadbijevanja Opštine Bar” . S tim u vezi Uprava javnih radova je započela odredjene administrativne procedure za izradu navedenog projekta.

Najavljen je i sastanak sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj, koja je spremna da pruži finansijsku i drugu podršku po pitanju realizacije ovih značajnih projekata za našu Opštinu.

Kako je navedeno, saradnja Regionalnog vodovoda i Opštine Bar intezivirana je u avgustu mjesecu prošle godine, nizom zajedničkih aktivnosti i projekata, s ciljem rješavanja višedecenijskog problema vodosnabdijevanja bezvodnih područja na teritoriji barske opštine.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve