Petak, 31 Marta, 2023
Rubrika:

Đukanović: Svjedočimo govoru mržnje, nacionalne, etničke netrpeljivosti…

Crna Gora neće i ne smije dozvoliti da diskriminacija, uprkos značajnim iskoracima na zakonodavnom planu, bude predmet sistemskog prećutkivanja, ideološke i političke zloupotrebe i bez adekvatnog odgovora, poručio je Đukanović

Dan nulte tolerancije za diskriminaciju podsjeća i opominje na zajedništvo u zaštiti od diskriminacije i unapređenju prava svakog pojedinca na život s dostojanstvom, bez obzira na bilo koje lično svojstvo ili uvjerenje, naveo je na Tviter nalogu predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Nažalost, 2021. godine svjedočimo porastu govora mržnje, nacionalne, etničke netrpeljivosti, uvredljivog ophođenja i ponižavanja žena, usvajanju diskriminatornih zakona…”, rekao je Đukanović.

Predsjednik je istakao da se “unižavaju najviše vrijednosti i bogatstvo crnogorskog društva – suživot u različitostima i uzajamno poštovanje”.

“Crna Gora neće i ne smije dozvoliti da diskriminacija, uprkos značajnim iskoracima na zakonodavnom planu, bude predmet sistemskog prećutkivanja, ideološke i političke zloupotrebe i bez adekvatnog odgovora”, zaključuje Đukanović.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve