Na sjednici Glavnog odbora Demokratske Crne Gore, posljednjoj koja je održana u susret Drugom redovnom kongresu Partije koji će se održati 25. maja, sumiran je i unutarpartijski postupak predlaganja kandidata za Predsjednika Demokrata, saopšteno je iz te stranke.

“Saglasno Statutu i utvrđenim kriterijumima, u predviđenim rokovima, u demokratskoj atmosferi i uz poštovanje principa slobodnog predlaganja, svi odbori Demokrata na lokalnom nivou održali su sjednice na kojima su upoznali svoje članove sa odlukama prethodnog Glavnog odbora i nakon istog sproveli postupak predlaganja mogućih kandidata za Predsjednika Demokratske Crne Gore. U kandidacionom postupku, u svim opštinskim organizacijama, za predsjedničkog kandidata Demokratske Crne Gore jednoglasno je predložen Aleksa Bečić.

Imajući u vidu prethodno navedene činjenice, Glavni odbor je potvrdio kandidaturu Alekse Bečića za predsjednika Demokrata i kompletnu dokumentaciju sa zapisnicima sa sjednica opštinskih odbora proslijedio Kandidacionoj komisiji Drugog kongresa na dalji postupak”, navode u saopštenju.

Bečić je, kako dodaju, informisao Glavni odbor da je prihvatio kandidaturu za Predsjednika Demokrata, odnosno potpisao je izjavu o prihvatanju kandidature. Tom prilikom, Bečić se prisutnima zahvalio na pruženoj ljudskoj i političkoj podršci.

Kako je lider Demokrata kazao, najlakše se prihvata i potpisuje kandidatura kad vas prvi put kandiduju za neku funkciju.

,,Ja sam to učinio, jer sam predložen jednoglasno od svih vas i to meni kao čovjeku mnogo znači. Najvažnij razlog i ono što me uvijek ključno motiviše, i što me u konkretnom slučaju motivisalo da prihvatim kandidaturu za naredne četiri godine, jeste što je ovo jedna porodica. Sve dolazi i prolazi. Procenti i mandati dolaze i prolaze. Ali, kad smo mi za četiri godine uspjeli da narastemo do ovih granica, da, narodski rečeno, krenemo sa ledine, a da pored snage i širenja kapaciteta ostanemo jedna velika porodica i, prije svega, prijatelji, pa onda partijske kolege, onda sam ja srećan i ispunjen čovjek i to me dominantno motiviše i ključno rukovodi da sa vama zajedno nastavim da nižemo ove uspjehe i da dođemo i do one pobjede koju svi čekamo, koju su mnogi čekali, a neki ne dočekali i time nama učinili dodatnu obavezu da nastavimo još jače, snažnije i odlučnije”, istakao je Bečić.

Kako dodaju, Aleksa Bečić, magistar ekonomskih nauka, osnivač je Demokratske Crne Gore. Za predsjednika Demokrata je izabran na Prvom kongresu Partije koji je održan 31. maja 2015. godine. Rođen je na Cetinju. Osnovnu i srednju školu završio je u Podgorici. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici jula 2010. godine. Magistrirao je na istom fakultetu marta 2014. godine, na smjeru Računovodstvo i revizija. Duži niz godina djeluje na političkoj sceni Crne Gore pokrivajući značajne pozicije. Petnaestak godina se aktivno bavio sportom – fudbalom. Osvajač je dva kupa Crne Gore u seniorskoj konkurenciji i bivši je reprezentativac Crne Gore u mlađim kategorijama. Na Parlamentarnim izborima, održanim 16.10.2016. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve