Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović kazao je danas u Skupštini da se Velika Britanija, kao ni neka druga država, nije miješala u sudski proces u slučaju pokušaja terorizma.

Darmanović

 

On je, povodom ocjena Predraga Bulatovića iz Demokratskog fronta da je službenik ambasade Velike Britanije redovno pratio suđenje i time sprovodio pritisak na pravosuđe, rekao da je prisustvo zvaničnika britanske ambasade na suđenju čelnicima DF-a legitimno.

„Nema ništa iznenađujuće što je ambasada Ujedinjenog kraljevstva vrlo pažljivo pratila tok suđenja za pokušaj terorizma. Interesovanje je logično i legitimno, a Velika Britanija i njena ambasada tu granicu nijesu prelazili“, kazao je Darmanović.

Bulatović je kazao da se Velika Britanija kroz izjave zvaničnika i državne službe aktivno uključila u taj sudski proces.

Podgorički Viši sud osudio je u prvostepenoj presudi lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora u slučaju pokušaja terorizma.

Ruski državljanin Eduard Šišmakov osuđen je na15 godina zatvora, dok je Vladimir Popov osuđen na 12 godina. Za njih Tužilaštvo tvrdi da su agenti ruske obaveštajne službe GRU i oni nisu dostupni crnogorskim vlastima, a označeni su kao organizatori pokušaja terorizma i kriminalnog udruživanja.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments