Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

CUP predao inicijativu za vanredni inspekcijski nadzor nad radom Ministarstva rada i socijalnog staranja

''Više nijesmo imali na raspolaganju niti jedan legalni mehanizam da se ove aktivnosti pokrenu''

Crnogorsko udruženje poslodavaca u cilju reafirmacije Socijalnog dijaloga u Crnoj Gori, u skladu s očekivanjima relevantnih međunarodnih institucija i EU, u prethodnom periodu je pokrenulo niz inicijativa prema Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

Pored ostalih, više puta su pozivali Ministarstvo da preispita reprezentativnost postojećeg predstavnika poslodavaca u Socijalnom savjetu – Unije poslodavaca Crne Gore, ispostavljali inicijativu za izmjenom važeće pravne regulative, koja predstavlja pravni nonsens, a čini ključni preduslov za institucionalno utemeljenje Socijalnog savjeta.

“Međutim, Ministarstvo na sve te inicijative ostaje nijemo ili simulira aktivnost koja ne daje nikakve rezultate, tako da je stanje, godinu dana kasnije, potpuno isto ili čak i gore. Iz tog razloga smo, protivu naše volje , bili, nažalost, prinuđeni da se obratimo Ministarstvu javne uprave za pokretanje vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom Ministastva rada i socijalnog staranja jer više nijesmo imali na raspolaganju niti jedan legalni mehanizam da se ove aktivnosti pokrenu. Obavještavajući o navedenom, CUP kao odgovorna poslodavačka organizacija, želi da javnost informiše o načinu svoga djelovanja koji je, dosljedno, u okviru mehanizma postojećih institucija”, ističe CUP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve