Čučka za Carevića: Bolje ga je smijeniti u jeku turističke, nego građevinske sezone

“Kao što smo radili i do sada, odluku o tome donijeće Opštinski odbor Crnogorske u Budvi u saradnji sa Predsjedništvom partije. Na to pitanje ćemo odgovoriti narednih dana”, rekao je potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka za DN.

Veći je problem smijeniti Marka Carevića u jeku građevinske, nego turističke sezone. Građevinarstvo je njegova struka, a ne turizam. Ako budvanski turizam i grad zavisi od njega, onda nije dobro ni za turizam ni za Budvi, ni za sve”, kazao je za Dnevne novine potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka, komentarišući izjavu Carevića da nije dobro da se o njegovoj smjeni raspravlja u jeku sezone.

Carević je za TV Vijesti rekao da bi mu lično, predlog o njegovom razrješenju i odgovarao, ali da, gledajući politički, inicijativa Crnogorske nije u redu, jer je “turistička sezona u jeku”, te da imaju preča posla od političkih prepucavanja.

“Meni je prioritet turistička sezona i da ona bude što uspješnija. Mislim da bi realno bilo da se to ostavi za kraj sezone. Otvoreni smo za sve opcije, pa i za tu”, rekao je Carević.

Takođe je naglasio da je “Crnogorska ušla u koaliciju na njegov zahtjev i zahtjev Demokratskog fronta.

“Stoprocentne njihove pozicije smo im mi lično odobrili i dali. Mislim da su to trebali malo više da poštuju. Što se tiče toga da ja sam donosim odluke – na posao se mora dolaziti i raditi. Kada bi neko bio tu, ja bih sa njim sarađivao. Ja trčati po gradu i po lokalima da ih nađem da rade – to mi ne pada na pamet”, poručio je Carević.

Potpredsjednik Crnogorske Čučka je i ovo prokomentarisao za DN, navodeći da sve zavisi od toga ko što smatra da je rad.

“Ja bih volio jedan njegov posao da navedem koji je započeo u mandatu sa svojim ljudima i zaokružio”, kazao je Čučka.

On je naveo da će ovih dana na organima partije biti raspravljano o inicijativi o podršci, odnosno smjeni Carevića.

“Kao što smo radili i do sada, odluku o tome donijeće Opštinski odbor Crnogorske u Budvi u saradnji sa Predsjedništvom partije. Na to pitanje ćemo odgovoriti narednih dana”, rekao je Čučka za DN.

Na pitanje da li je ova partija zvanično obavijestila koalicione partnere da izlaze iz vlasti u Budvi, kazao je da još nijesu, ali da će to uraditi za dan, dva. Čučka naglašava da napuštanje vladajuće koalicije nije nova ideja, već da su o tome razmišljali i ranije. Posljednji događaji su im, kako kaže, potvrdili da ne pripadaju aktuelnoj koalicionoj vlasti u Budvi. Posebno ne mogu da prihvate se gradom vlada bez pitanja i konsultacija, te da to neće da dozvole.

Za izvršnog direktora Građanske alijanse Borisa Raonića dešavanja u Budvi više predstavljaju “zauzimanje pozicija za izbore koji su za godinu dana, nego što su izraz principa u političkom djelovanju”.

Budvanski parlament, podsjetimo, čine 33 odbornika, od čega 12 mandata pripada DPS-u, sedam Demokratama, šest Demokratskom frontu, tri Crnogorskoj, dva mjesta u lokalnom parlamentu pokrivaju dva nezavisna odbornika, kao i po jedan iz SNP-a, SD-a, GP URA.

Inicijativa za smjenu je legitimna ukoliko je potpiše trećina odbornika – što je u ovom slučaju 11 odbornika.

 

Komentari

avatar