Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

Crnogorski državljanin uhapšen u Australiji: Osumnjičen da je pokušao da prošvercuje kokain vrijedan 128 miliona dolara

Kako prenosi Dailymail, Crnogorac je juče uhapšen na brodu Interlink Veraciti, a hapšenje je uslijedilo nakon što su vlasti zaplijenile 320 kilograma kokaina u Port Hedlandu 15. maja i uhapsile dvojicu muškaraca za koje su tvrdili da su sakupili drogu iz okeana kod obale grada Pilbara

Pedesetjednogodišnji državljanin Crne Gore uhapšen je juče u Australiji zbog sumnje da je kao kapetan broda prokrijumčario 320 kilograma kokaina, vrijednog 128 miliona dolara.

FOTO: Policija

Kako prenosi Dailymail, Crnogorac je juče uhapšen na brodu Interlink Veraciti, a hapšenje je uslijedilo nakon što su vlasti zaplijenile 320 kilograma kokaina u Port Hedlandu 15. maja i uhapsile dvojicu muškaraca za koje su tvrdili da su sakupili drogu iz okeana kod obale grada Pilbara.

FOTO: Policija

Prošle nedelje, policija je pregledala mobilni telefon zaplijenjen od 51-godišnjaka i navodno otkrila poruke koje se odnose na uvoz droge.

Prema navodima policije, 51-godišnji muškarac prokrijumčario je kokain na teretni brod u prekomorskoj luci. Navodno je sačekao da se brod usidri u australijskim vodama oko 28 kilometara od Port Hedlanda 14. maja, pa je pakete ispustio u okean radi preuzimanja.

FOTO: Policija

Druga dvojica optuženih – njemački državljanin i muškarac iz Novog Južnog Velsa – navodno su te večeri koristili mali čamac da pokupe drogu iz vode.

Svima je određen pritvor.

Kako navode mediji, crnogorskom državljaninu prijeti doživotni zatvor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve