Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

CRNA GORA POD TEROROM SRPSKE CRKVE Izdajnička Vlada po naredbi SPC naložila da se Prijestonici oduzme pravo svojine nad Cetinjskim manastirom!

Ovo je još jedan u nizu dokaza da Crnom Gorom ne vlada demokratski izabrana vlast, već Srpska crkva i njeni pokrovitelji iz političkih i obavještajno-bezbjednosnih krugova sa centralom u Beogradu.

Vlada Crne Gore je ispostava Crkve Srbije i radi po njenim nalozima, a kao najsvježiji dokaz ove tvrdnje je odluka izdajničke vlasti donesena po naredbi ove subverzivne, paravjerske grupe sa sjedištem u Beogradu.

Po nalogu Srpske crkve Vlada Crne Gore po hitnom postupku je naložila Upravi za katastar i imovinu Crne Gore, da vlasništvo Cetinjskog manastira prenese sa opštine Cetinje na državu da bi srpiječili ustupanje ove crnogroske svetinje na korišćenje Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Uprava za katastar i imovinu Crne Gore, poslala je Skupštini Prijestonice, predsjednici Dejani Dizdar obavještenje o zabilježbi zabrane otuđenja i opterećenja u LN broj 915 KO Cetinje 1.

VD direktora Uprave za katastar i imovinu Crne Gore Koča Đurišić poslao je obavještenje, u kojem se između ostalog navodi da je Vlada Crne Gore, 13. septembra odlučila o Informaciji Zaštitnika – imovinsko-pravnih interesa vezano za nepokretnosti iz LN broj 915 KO Cetinje 1 koji je predmet rasprave u cetinjskom parlamentu.

Podsjetimo, za danas je zakazana sjednica Skupštine Prijestonice, a druga tačka Dnevnog reda je Građanska inicijativa za vraćanje Cetinjskog manastira na korišćenje i upravu Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

„Postupajući po Zaključcima Vlade Crne Gore, Uprava za katastar i državnu imovinu PJ Cetinje je izvršila zabilježbu otuđenja i opterećenja u „G“ listu predmetnog lista nepokretnosti“, piše u obavještenju koje je dostavljeno predjsednici skupštine Cetinje Dejani Dizdar.

Vlada Crne Gore je na osnovu člana 10 Uredbe (službeni list CG broj 80-08 14-17 i 28-18) 13. septembra 2021. godine, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade odlučila o Informaciji Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa vezano za nepokretnosti iz LN broj 915 KO Cetinje 1, koje je dostavilo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja.

Vlada je s tim u vezi donijela zaključke i naložila Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja izvši zabilježbu zabrane i otuđenja u „G“ listu nepokretnosti br 915 KO Cetinje 1, odnosno Cetinjskog manastira.

Takođe, Vlada je naložila, da odmah i bez odlaganja se izvrši ispravka upisanog nosioca svojine na način što će umjesto Prijestonica Cetinje kao nosioca prava i svojine u „B“ LN, vrati upis na Državu Crnu Goru, shodno Rješenju Uprave za nekretnine od 24. novembra 2005. godine, pri čemu se navedenim upisom ne dira u prava upisanog titulara korišćenja.

Ovaj sramni dokument potpisala je generalna sekretarka vlade Žana Praščević Milačić, inače supruga Marka Milačića, predsjednika neočetničke, klerikalne stranke Prava Crna Gora.

Ovo je još jedan u nizu dokaza da Crnom Gorom ne vlada demokratski izabrana vlast, već Srpska crkva i njeni pokrovitelji iz političkih i obavještajno-bezbjednosnih krugova sa centralom u Beogradu.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neko tamo
14.09.2021-10:17 10:17

E necete zbog 1 poslanika zbog jedne suade zoronjic vlašine raditi od crne gore sta ocete
Nece moci

Neko tamo
14.09.2021-10:20 10:20

Ali kad pogledas mi iz crnogorskog bloka i crna gora zaista imaju zeznuteprotivnike
Prvo ima ulicarsko cetnicki zadrugarski front imas gejice ulicare manekene lazove crkvene kmere iz demokrata pa imas izdajnicku partiju na celu sa cupavim ulicarom pa imas pijanduru pa imas SPC bradate majmune koji ne znaju ni tablicu mnozenja i i imas vucica vulina
To stvarno nije lako

SviramBrač
14.09.2021-18:18 18:18
Reply to  Neko tamo

Nije, slažem se !

BMX
14.09.2021-10:25 10:25

I onda ce ga proruska, velikosrpska i klerikalna Vlada, formirana u manastiru Crkve Srbije, prepisati u vlasnistvo … onima kojima su izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovjesti vec predali citavu drzavu u vlasnistvo i na upravljanje

Neko tamo
14.09.2021-10:28 10:28

Vala vlašine brzo cete vi za srbiju

Neko tamo
14.09.2021-10:43 10:43

@MBX

a to se zna najgore sto ova pijandura to ne umije da sakrije da se crna gora predaje crkvi i srbija i da je veliki revansizam nego sve vidimo javno

GRAĐANSKI
14.09.2021-11:16 11:16

Bjehu li ono ovu Vladu podržali poslanici u CG Parlamentu: M. Lekić, N. Medojević, B. Radulović, B. Jelušić, S. Zoronjić i još šaka nesretnjih raba i ubogih otpadnika?!

upamtimo
14.09.2021-11:56 11:56

RIJEČ GOSPODARA SV. PETRA NA OPŠTECRNOGORSKOM ZBORU Crnogorci, O Crnogorci! Tako vi svega što vi je najmilije tako vi ovoga i onoga svijeta tako vi duše i obraza tako vi jučerašnjice i śutranjice tako vi dana današnjega Tako vi vaše đece tako vi neba i mora na njinim rukama tako vi dana na njinome licu tako vi sunca u njinome glasu Ne budite tuđa metla i lopata ne ližite tuđe šake ne obijajte tuđe pragove ne dajte se varati ne dajte se kupovati ne budite tuđa sreća vrćite se sebi i svome Tako vi ljeba i vode tako se lako… Pročitaj više »

Dddd
14.09.2021-12:03 12:03

izboricemo se kao i uvijek..budimo ponosni i ucimo iz crnogorske oslobodilacke istorije. Posrbljavanje je uveliko uzelo maha, zele da nas izbrisu kao da nikad nismo ni postojali, ali jako je srce crnogorsko, jace od svih neprijatelja uvijek bilo i bice

GRAĐANSKI
14.09.2021-12:13 12:13

ĐE SI BAJAGI ”CRNOGORČE” MIODRAŽE LEKIĆU – DA BAREM DANAS (ILI OVIJEH DANA) OBURDAŠ OVU SRBOČETNIČKO-KLEROFAŠISTIČKO-ANTICRNOGORSKU VLADU SASTAVLJENU OD OTPADNIKA I BANDITA ILI RAZBOJNIKA?!?

SviramBrač
14.09.2021-18:17 18:17

Prezime joj pdgovara karakteru. Nomen Est Omen.

ODLUČAN KORAK KA ISPRAVLJANJU ISTORIJSKE NEPRAVDE: Podržana inicijativa za vraćanje Cetinjskog manastira na korišćenje CPC, Vlada da povuče donijete akte | Skala radio
14.09.2021-21:07 21:07

[…] je međutim samo prvi, odlučan korak ka ispravljanju istorijske nepravde jer je, Vlada Crne Gore juče po nalogu Srpske crkve, po hitnom postupku  naložila Upravi za katastar i imovinu Crne Gore, da vlasništvo Cetinjskog manastira prenese sa […]