Optužena za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine Branka Milić požalila se na tretman koji ima u ambasadi Srbije u Podgorici, poručivši da se na nju vrši pritisak da napusti prostorije ambasade. Ona je na svom Facebook profilu optužila službenika ambasade Ljuba Milanovića da je u direktnoj sprezi sa crnogorskim režimom.

“Ambasada Srbije je putem Ljube Milanovića u direktnoj sprezi za (Milivojem) Katnićem i crnogorskim režimom. Upravo su mojim braniocima onemogućili da me posjete u ambasadi Republike Srbije u Podgorici. Mene ovdje drže kao da sam njihov zatvorenik i vrše pritisak direktno i indirektno da napustim ambasadu i odem u ZIKS”, napisala je Milić.

Ljubiša Ljuba Milanović, nekadašnji operativac i rukovodilac grupe “Poskok”, formirane posle pada režima Slobodana Miloševića da bi rasvijetlila najteže zločine, upućen je prošle godine na rad u ambasadu Srbije u Podgorici. Milanović je u ambasadi u Podgorici, kako su pisali srpski mediji, “čovjek broj dva”, odmah iza ambasadora Zorana Bingulca.

Optužena za pokušaj terorizma Branka Milić se više od tri mjeseca nalazi u ambasadi Srbije u Podgorici, a njen slučaj je nakon početne medijske pompe, zaboravljen od strane crnogorskih i srpskih vlasti. Iako Branku Milić više niko ne pominje, niti se zna da li je u srpskoj ambasadi, ona je veoma aktivna na društvenim mrežama gdje redovno kritikuje crnogorske pravosudne organe, pogotovo vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Iz ambasade Srbije neposredno nakon što je Milić ušla u njihove prostorije, kazali su da je neizvjesno kolikio će tu boraviti.

Iako je Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo ambasadora Srbije Zorana Bingulca na konsultacije i zatražilo zvaničan stav Republike Srbije povodom ovog slučaja, stvari se nijesu mrdnule sa mrtve tačke a status Milić je nepromjenjen.

Nadležni organi Crne Gore zatražili su dozvolu za ulazak u prostorije ambasade u skladu sa nacionalnom potjernicom raspisanom za optuženom Milić, po naredbi Višeg suda u Podgorici, ali i to je zanemareno od strane nadležnih iz vlade Srbije.

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović više puta je komentarisao ovaj slučaj, a svojevremeno je izjavio da “ne vjeruje da će ambasada Srbije držati bjegunca u svojoj zgradi”.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve