Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Bilateralni sastanak Crne Gore i NATO: Ostvaren značajan progres u realizaciji ciljeva sposobnosti

Direktor Generalnog direktorata za politiku odbrane general major Rajko Pešić je istakao posvećenost Crne Gore modernizaciji i daljim reformama crnogorskog sistema odbrane, kao i nastavku implementacije svih obaveza koje proizilaze iz kolektivnog sistema

Četvrti bilateralni sastanak delegacija Crne Gore i NATO održan je u Ministarstvu odbrane 21. i 22. septembra, u okviru finalne faze petogodišnjeg ciklusa NATO procesa planiranja odbrane (NATO Defence Planning Process (NDPP).

“Državni sekretar Ministarstva odbrane Krsto Perović istakao je punu posvećenost Crne Gore doprinosu kolektivnoj bezbjednosti i odbrani sa ostalim saveznicama, kao i jačanju interoperabilnih sposobnosti naših snaga sa snagama NATO i saveznica”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Direktor Generalnog direktorata za politiku odbrane general major Rajko Pešić je istakao posvećenost Crne Gore modernizaciji i daljim reformama crnogorskog sistema odbrane, kao i nastavku implementacije svih obaveza koje proizilaze iz kolektivnog sistema.

“Direktor NATO Direktorata za planiranje odbrane Karl Ford je naglasio značaj bilateralnih konsultacija te istakao ohrabrujući progres koji je Crna Gora postigla u okviru NATO procesa planiranja odbrane i ispunjavanja utvrđenih NATO ciljeva sposobnosti. Istakao je impresivan i kompletan progres utvđen prilikom izrade nacrta štabne analize”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano da je, uprkos određenim izazovima u realizaciji ciljeva sposobnosti, prevashodno na poljima obezbjeđenja adekvatnog budžeta za odbranu i popunjavanja redova Vojske Crne Gore, ostvaren značajan progres u realizaciji ciljeva sposobnosti, posebno u dijelu koji se odnosi na modernizaciju vojske i cijelog sistema odbrane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve