Biber sprejom isprskao taksistu, pa ukrao novac?

Službenici policije rasvijetlili su dva razbojništva počinjena u četvrtak u Podgorici, i jedno koje je u decembru izvršeno u Herceg Novom.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Centra bezbjednosti (CB) Podgorica su, zbog sumnje da je u četvrtak počinio dva razbojništva, uhapsili Podgoričanina A.Đ. (37).

On je, kako se sumnja, oba razbojništva počinio pretvarajući se da mu je potrebna usluga vožnje, pozvao taksi vozila dvije različite taksi firme a potom je, kada je ušao u vozila, u oba slučaja, biber sprejom isprskao vozače po licu.

„Od prvog vozača je na taj način, sumnja se, otuđio torbicu, a od drugog novčanik sa novcem“, navode u saopštenju.

Navodi se da su službenici Jedinice kriminalističke policije za suzbijanje razbojništava CB Podgorica odmah postupili po obje prijave i u kratkom roku, operativnim mjerama i radnja, rasvijetlili ta dva krivična djela.

A.Đ. je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom državnom tužiocu zbog osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela razbojništvo.

Službenici CB Herceg Novi rasvijetlili su krivično djelo razbojništvo koje je počinjeno u decembru i zbog sumnje da su ga počinili uhapsila S.Š. (18) i J.K. (18) iz tog grada.

„Sumnja se da su ova dva lica, 21. decembra, maskirani i uz upotrebu sile i prijetnjom nožem, od zaposlenog u kladionici Meridijan u Herceg Novom otuđila pazar od 190 eura“, dodaje u saopštenju.

Navodi se da je za razbojništvo putem pomaganja osumnjičen maloljetni V.Đ. (17) koji je, kako se sumnja, dvojici osumnjičenih za razbojništvo dao garderobu i nož koji su korišćeni u izvršenju krivičnog djela.

Policijski službenici su, pretresom stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni, pronašli i izuzeli nož i garderobu.

„S.Š. i J.K. su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu, dok će krivična prijava protiv V.Đ. biti podnijeta u redovnom postupku“, dodaje se u saopštenju.

Komentari

avatar