Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

(Bez)umna inkvizicija XXI vijeka

I dok zamišljam nekog astrofizičara koji vrišti od muke držeći se rukama za glavu, postavljam pitanje google nest-u, vještačkoj inteligenciji ili za neke 'antihristu', o trenutnom broju satelita koji kruže oko Zemlje. Hm, odgovor -  januara 2022. godine bilo  je 8.261 satelit od kojih je aktivnih 4.852. Dakle, u ovom trenutku postoji samo 4.852 satelita koji demantuju ove notorne gluposti

Piše: Tijana Lopičić

XXI vijek zasigurno obilježava progresivni napredak nauke, tehnike i tehnologije, a sama integracija vještačke inteligencije značajno ubrzava proces. S druge strane, ne baš tako mali dio svetosavskih vjernika, pod duhovnim vođstvom zaluđenih svetosavskih mantijaša, ovaj progres, koji je prvenstveno značajan za cijelo čovječanstvo, doživljavaju kao đavolje ili antihristovo djelo.

Ne shvatajući apsurdnost i nelogičnost svojih stavova, okovali su sebe, kao i žrtve svojih uvjerenja, u ideje mračnog srednjeg vijeka, dok, mi, koji pratimo korak sa razvojem tehnike i tehnologije, dobijamo neke demonske epitete.

Koliko je zapravo ovo zabrinjavajuće o tome svjedoči podatak da su pojedini funkcioneri Crkve Srbije javno zastupali stav da je Zemlja ”ravna ploča” iliti ”polulopta”, i to ne samo u svojim propovijedima, već i putem medija, kao npr. na srpskoj televiziji Happy TV.

No, kako se opasne ideologije prepliću, ne čudi ni što je značajnu podršku ovoj apsurdnoj teoriji dao kontroverzni pjevač Vlado Georgiev, koji je donedavno imao zabranu ulaska u Crnu Goru, po osnovu člana 8. Zakona o strancima.

I dok zamišljam nekog astrofizičara koji vrišti od muke držeći se rukama za glavu, postavljam pitanje google nest-u, vještačkoj inteligenciji ili za neke ‘antihristu’, o trenutnom broju satelita koji kruže oko Zemlje. Hm, odgovor –  januara 2022. godine bilo  je 8.261 satelit od kojih je aktivnih 4.852. Dakle, u ovom trenutku postoji samo 4.852 satelita koji demantuju ove notorne gluposti.

Ipak, dok čekamo da Srbija 2025. godine lansira svoj prvi satelitet u orbitu Zemlje, vjerovatno će i pojedini svetosavski popovi imati ozbiljniji ‘upgrade’ svoje teorije, kako bi diskreditovali informacije sa srpskog satelita (ne vjeruju ni najznačajnim srpskim naučnicima, kad istina ne odgovora). Tako će ove i ovakve svetosavske teorije oduzimati i posljednji atom zdravog razuma tzv. “nebeskog naroda”.

A, briga ne prestaje! Ove godine je počela nastava u vjerskoj gimnaziji “Sveti Sava” u Podgorici. Činjenica je da zvaničan stav Crkve Srbije po pitanju oblika Zemlje ne odstupa od naučnog. Međutim,  da li će njihovi đaci postati žrtve onih svetosavskih popova koji propagiraju apsurdnu teoriju ravne Zemlje?

Ali, ne, tu nije kraj IT demonizacije. Sumrak uma je još dublji. Pojedini svetosavski popovi, a pod njihovom propagandom i svetosavski vjernici, su demonizovali 5G tehnlogiju, QR code i još mnogo toga.  Iako su sa tehnološkog aspekta u nemogućnsoti da objasne razliku između 5G i 4G tehnologije, ili, pak, da objasne šta je to zapravo demonsko u QR code-u, slijepo vjeruju da je to djelo antihrista ili đavola.

Na kraju, neophodno je utvrditi tačan broj svetosavskih popova, koji protivno zvaničnom stavu pravoslavlja, zastupaju ovakve apsurdne teorije zavjere ‘žiga zvjeri’. Zatim im pružiti adekvatnu psihijatrijsku pomoć, da sve to kasnije ne bi ostavilo ozbiljnije posljedice na dalji psihološki razvoj njih samih i njihovog stada, jer je veoma lako manipusati vjernicima koji su pokorni svetosavskoj mantiji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
22.09.2023-10:21 10:21

Sto se tice Georgijeva(prica se da je kopiljanPu Beogradu se naloce kao vepar legne na ulicu,i naravno naidje pasce i pripisa se pri njemu,srecnoga li doma,blago njima s njim.

SuperHik
22.09.2023-11:24 11:24
Reply to  cetinje

Priča se da vi kopiljani na CT stopirate do Budve, da nemate nijednu fabriku da se hranite na kazanu Mitropolije.

Vuk
22.09.2023-20:44 20:44
Reply to  SuperHik

Vi ste SMRDE dno dna, tako da od vas nema niko nizi i vase imbecilne uvrede su “smesne” jer ste bre moralna i intelektualna sirotinja. A sto se tice Cetinja, kazu ljudi da ti prenesenm da slobodno dodjes kad si takav CRBIN mudonja pa da im to kazes u lice.

dpero
22.09.2023-23:40 23:40
Reply to  SuperHik

A cuti glibava cetnicino, ti ako imas ista musko u sebi dodji na Cetinje i toponovi!!! Najedi se parizera i natrag u septicku jamu i ti i ostali cetnici!!!

Mariner
22.09.2023-11:57 11:57

Cijeli radni vijek sam pomorac, komandant broda i zemljinu morsku površinu sam obišao gotovo od sjevera do juga i preko zapada i preko istoka desetine puta. Sve je jasno i odavno dokazano. Nema misterija. Ali ovakvih budalaština još nijesam čuo. No u zemlji svetosavske sekte kad su neke moje kolege bile u udruženju da im se spašavaju njihove crkve, time što će ih dati drugoj crkvi i drugoj državi, ludilo crkve čak i kod pomoraca je dostozalo vrhunac. Naravno ovome se mora stati na kraj protjerivankem popova koje koje crkva Srbije namjerno šalje u Crnu Goru i pogotova neznaven narod… Pročitaj više »

RIR
22.09.2023-12:50 12:50

…gluperde i pop i ovaj pEvač mrzitelj svega cgorskog …
kad ih slusas nije ni njima jasno to sšto pričaju -tek kako ce drugome objasniti…
glupaci !

Vesko
22.09.2023-13:21 13:21

Dragi Vesko, bila sam PR I MARKETING MENADŽER 2014. u Montenegro bowling-u, pa ćete konobarisanje da ostavite za one koji su konobarisali. Pozdravljam vas i kao izvršna direktorica sopstvene firme od 2019. godine. Poslove koje sam radila (u struci) kao i kvalifikacije koje imam (školovanje i u inostranstvu), pozvani ste da sve provjerite, jer sa ovim notornim lažima nećete baš daleko dogurati. Trebali biste znati da svaki posao koji je častan nije problematičan i ne prikazuje stepen inteligencije osobe koja ga obavlja. Očigledno da Vi imate nešto protiv konobara, ali ne protiv kriminalaca, pedofila (posebno iz Crkve Srbije),ubica… Ako Vam… Pročitaj više »

Kortomalteze
22.09.2023-14:38 14:38
Reply to  Vesko

Pozdravljam i postujem rad ove hrabre dame,ovakve osobe drze upaljene lucu slobode, ugledajmo se na njih.

dragan
22.09.2023-14:56 14:56

Svaka cast! Respekt!

Ivan
23.09.2023-08:11 08:11

Kakav je ovo retard sve je smiješno. Jedino što ima malo kvalitetno to je glas. Sve ostalo je boranija. Dok je bio u Crnu Goru pričao ijekavicu a sad se prešaltovao na ekavica. O budale majko sveta. Čuš fish eye sočivo. Evo ja ga pozivam da nađe najači dvogled ili teleskop i neka ga usmjeri ka Zlatboru i neka mi objasni kako je moguće da ga ne vidi i da jedino što vidi je horizont. Debil retardirani.