Troje turista iz Kine koji su prijavili određene respiratorne tegobe u stabilnom su zdravstvenom stanju i napustili su Crnu Goru, kazao je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić.

Senad Begić

“Tokom jučerašnjeg dana, pod zdravstveni nadzor smo stavili tri putnika u međunarodnom saobraćaju koji su tokom prethodnih 14 dana boravili u Kini, niko od tih putnika nije boravio u ugroženom području. Oni nijesu ispunjavali epidemioloske kriterijume , sumnje na infekciju korona virusom. Zdravstveni nadzor je sproveden od momenta njihove identifikacije do momenta napuštanja Crne Gore. Prema informacijama sa kojim raspolaže Institut za javno zdravlje oni su u dobrom opštem stanju rano jutros napustili Crnu Goru”, kazao je Begić.

Begić je naglasio da putnici nijesu imali simptome korona virusa.

“Problem je nastao što svako malo od straha i od panike je dodavao neke simptome. U stvari se kod jednog putnika radilo o blagoj febrilnosti, a kod drugog se radilo o simptomima blage prehlade sa začepljenim nosem, što je daleko od kliničke slike koju korona virus izaziva i daleko slike od neke uobičajne respiratorne infekcije”, zaključio je Begić.

Komentari

avatar