Pomoćnik direktora za medicinska i javno-zdravstvena pitanja Senad Begić bio je gost emisije “Od 1 do 3” na Radiju Crne Gore. Istraživanje agencije IPSOS tokom pandemije virusa COVID-19 pokazalo je da je Begić jedan od ljekara kojem građani najviše vjeruju. Za Radio Crne Gore, povodom Dana nezavisnosti, Senad Begić kaže da voli Crnu Goru zbog svega onoga što ona jeste, ali i zbog svega onoga što ona može da bude.

Senad Begić (Foto: PR Centar)

Na pitanje da li je Crna Gora ispoštovala njega i ostale kolege iz zdravstva tokom epidemije, Begić navodi da smatra da je Crna Gora ispoštovala sebe, naročito na početku svih dešavanja.

Kada su u pitanju mjere i preporuke Instituta za javno zdravlje, primarni cilj bio je da građanima usade samosvijest i pruže edukaciju u smislu prepoznavanja opasnosti i pravca iz kojeg dolazi.

Iako smo navikli da nam pruža najvažnije informacije u vezi sa virusom, u emisiji “Od 1 do 3” novinarka je sa Senadom Begićem razgovarala o muzici, muzičkim uticajima, a na pitanje kako planira svojoj djeci da formira muzički okvir za muzički ukus u jeku šunda i kiča, Begić smatra da stvar muzičkog ukusa treba da bude dio vaspitanja i obrazovanja, ali nikako dio nametanja. Ono što bi volio da postigne kao roditelj, zajedno sa svojom suprugom Natašom, jeste da nauče svoju djecu da se oslobode vršnjačkog pritiska.

Senad Begić smatra da je individualizam svake vrste, makar kada se radi o umjetnosti, jako poželjan i nada se da neće svoju djecu sputavati u odabiru muzičkih pravaca sve dok je siguran da je usadio dozu kritičnosti i samokritičnosti koja će im omogućiti da donose prave izbore.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve