Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Ambasada Finske podržava crnogorski inovacioni ekosistem: Najbolji nagrađeni odlaskom na Slush konferenciju

Program sprovodi konzorcijum koji čine Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, Naučno tehnološki park Crne Gore, Univerzitet Crne Gore, Crnogorski Telekom i Naučno tehnološki park Beograd

U Nikšiću su danas svečano dodijeljene ulaznice za vodeću svjetsku konferenciju za startupove, Slush koja se održava u Helsinkiju 30. novembra i 1. decembra. Ulaznice za crnogorske timove obezbijedila je Ambasada Finske.

Na Slush će ići dva prvorangirana tima sa Demo dana BootCampa, organizovanog u okviru Predakceleracijskog programa “BoostMeUp”.

Program sprovodi konzorcijum koji čine Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, Naučno tehnološki park Crne Gore, Univerzitet Crne Gore, Crnogorski Telekom i Naučno tehnološki park Beograd.

Svi troškovi puta za nagrađene timove biće pokriveni kroz ovaj program koji je kofinansiran od strane Fonda za inovacije Crne Gore.

Nagrađeni timovi su “My Turn” koji će u Helsinkiju predstavljati Ivana Gazivoda i tim “Deltahes” sa predstavnikom Aleksandrom Dukovićem.

Nagradu su na prigodnoj svečanosti koju je organizovao Tehnopolis zvanično dodijelili predstavnici Ambasade Finske Janne Sykko i Igor Madžarević.

Konferencija Slush se održava u Helsinkiju od 30. novembra do 1. decembra i predstavlja vodeću evropsku startup i tehnološku konferenciju koja je fokusirana na osnivače. Ona takođe nosi prestižno priznanje kao jedna od pet najboljih startup konferencija na svijetu, privlačeći svake godine preko 5.000 osnivača, 3.000 investitora i mnoge fondove preduzetničkog kapitala (VC).

“Ovo će biti vrijedno i jedinstveno iskustvo za predstavnike crnogorskih startupova, gdje će imati mogućnost da se povežu sa globalnim liderima u industriji i razmijene ideje sa vodećim svjetskim preduzetnicima”, kazao je Željko Lučić, rukovodilac BoostMeUp programa.

Janne Sykko, predstavnik Ambasade Finske, izjavio je da mu je jako drago što ima priliku da zajedno s kompanijama poput Tehnopolisa i Fonda za inovacije pruži priliku za dva tima da posjete njegovu zemlju i prisustvuju globalno poznatoj konferenciji Slush.

“Ovakve prilike su zaista značajne za crnogorske startapove. Finska je zemlja koja je prepoznata po inovacionom ekosistemu, odličnom sistemu obrazovanja i startapovima. Ambasada Finske je u avgustu organizovala odličnu studijsku posjetu za predstavnike naše institucije, Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, kabinet Predsjednika i UNDP, koja je bila finansirana kroz program “Norveška za Vas – Crna Gora” koji je sprovodio UNDP. Sada smo dobili priliku da povežemo Ambasadu Finske sa konzorcijumom koji stoji iza predakceleracijskog programa „BoostMeUp” in a taj način svi zajedno podržimo naše timove na njihovom putovanju ka inovacijama i globalnom uspjehu”, kazala je Bojana Femić Radosavović, Izvršna direktorica Fonda za inovacije Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve