Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Abazović: Nemamo vremena da čekamo, nije samo stvar Željezare

Abazović je danas u Nikšiću razgovarao sa predstavnikom radnika Željezare Ivanom Vujovićem

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da Crna Gora mora da aktivira Željezaru i da proizvodi struju.

Abazović je danas u Nikšiću razgovarao sa predstavnikom radnika Željezare Ivanom Vujovićem.

Kazao je da postoje neke opstrukcije vezane za održavanje Skupštine akcionara EPCG koja je planirana za 3. oktobar.

“Bilo je zahtjeva da Skupštine akcionara odgodi, ja nisam pobornik toga. Očekujem da Ministarstvo kapitalnih investicija predloži Bord direktora. Ako to oni ne budu uradili, predložiće Generalni sekretarijat Vlade, odnosno Kabinet premijera”, rekao je Abazović.

Poručio je da nema vremena za čekanje te da nije riječ samo o Željezari.

“Generiše se svuda veliki problem u energetskom sektoru i mislim da institucije bi trebalo da rade. Taj Bord direktora EPCG treba da dovede do kraja operaciju preuzimanja Željezare. To je uvećanje državnog kapitala, vama mogućnost da radite, vaši poslovi će biti malo uobličeni i tu očekujem da bude kooperativni”, rekao je Abazović Vujoviću.

Poručio je da će sve da uradim u najkraćem roku, što je u nadležnosti Vlade.

“EPCG isto mora da ima tu dinamiku. Razumijem da nije lako preuzeti fabriku i da ne žele neke “repove” turskog investitora ali mi mormao da završimo posao. Crna Gora mora da aktivira Željezaru i da proizvodi struju”, rekao je Abazović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZekovic
29.09.2022-17:24 17:24

Ova neznalica i štetočina baš je navalila da dokusuri Crnu Goru. On pojma nema što je Željezara, i spažava je tako što je druga neznalica Đukanović naumio da Željezar Nikšić proizvodi struju. Ni jedan ni drugi pojma nemaju što je industrija i probleme u najvažnijim granama industrije Crne Gore rješavaju odokativno budalasto. A sa druge strane DrAbazović je zavrnuo radnike Metalcva, prodajom svom kntroverznom sardniku Kosanoviću. Pri tome je izvanredna izjava meštra Kosanovića. “Ja ne znam što ću sa Metalcem, ali sam ga kupio pa ću viđet.”. Kosanovicu i Abazoviću, pa i Metalac bi moga da proizvodi struju taman ka… Pročitaj više »

Tihana
29.09.2022-17:29 17:29

Kad smo tebe trpjeli dvije godine i jače, imamo vremena da čekamo i Godoa