Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

BLUDNI POP OSUĐEN NA TRI GODINE: ”Zoki plavooki”, sljedbenik ”svetog Kačavende”, upisan u registar pedofila

Maksimović je, kako se spekuliše, sljedbenik jednog od najsvetijih i najuticajnijih duhovnika svetosavske sekte (SS) Vasilija Kačavende, koji je na čelu najuticajnije struje u okviru ove ratnohuškačko-pedofilske organizacije, takozvanih ''KAČAVENDISTA''

Raščinjeni pop svetosavske sekte (SS) poznate pod akronimom SPC iz Kaljuđerice (naselje u Beogradu), Zoran Maksimović (61) zvani ”Zoki plavooki” osuđen je pravosnažno na tri godine zatvora, pošto je Apelacioni sud odbacio sve žalbe na presudu Višeg suda u Beogradu, kojom mu je prošle godine u maju bila izrečena ista kazna.

Tom presudom, podsjetimo, utvrđeno je da je Maksimović učinio krivično djelo obljuba zloupotrebom položaja.

– Maksimoviću je i određena mjera da posle odslužene kazne 20 godina obavezno mora da se javlja nadležnoj policiji i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, zatim zabrana posjećivanja mjesta na kojima se okupljaju maloljetna lica, kao što su vrtići, škole i slično, obavezno posjećivanje profesionalnih savjetovališta i ustanova, obavezno obavještavanje o promjeni prebivališta, boravišta ili radnog mjesta i obavezno obavještavanje o putovanju u inostranstvo – navodilo se u presudi Višeg suda u Beogradu.

Suđenje bludnom popu bilo je zatvoreno za javnosti, ali prema nezvaničnim informacijama, on se tereti da je u novembru 2017. pokušao prvi put da iskoristi emotivnu ranjivost djevojčice, koja je došla da mu se ispovijeda u crkvi.

Djevojčicu je nastavio da iskorišćava tokom 2018. a sredinom 2020., tokom vršenja službe i obilaska parohije, došao je u kuću u kojoj maloljetnica živi i iskoristio situaciju da ima seksualni odnos sa njom.

Maksimović je, kako se spekuliše, sljedbenik jednog od najsvetijih i najuticajnijih duhovnika svetosavske sekte (SS) Vasilija Kačavende, koji je na čelu najuticajnije struje u okviru ove ratnohuškačko-pedofilske organizacije, takozvanih ”KAČAVENDISTA”.

Kačavenda i Mićović: Prekaljeni asovi afirmacije seksualnog zlostavljanja

Podsjetimo, podgoričko tužilaštvo je prije nekoliko mjeseci pokrenulo izviđaj protiv MCP i njenog direktora Jovana Joanikija Mićovića, zbog navodnog prikrivanja pedofilije čiji je simbol hodajući svetac SS Kačavenda.

Portal Aktuelno već gotovo dvije godine piše o pedofiliji u SPC i ulozi Mićovića i njegovih funkcionera u prikrivanju pedofilije.

Portal Aktuelno je 2020. godine objavio seriju od tri teksta u kojima smo predočili javnosti kako je SPC u Crnoj Gori na čelu sa Amfilohijem i aktuelnim mitropolitom Joanikijem prikrivala slučajeve pedofilije, pokušavala da ih koristi za političke obračune unutar crkve.

Takođe smo pisali kako su se na teritoriji Crne Gore skrivali opasni članovi kriminalne organizacije zaodjenuti u mantije SPC, na čelu sa glavnim makroom Stamatovićem.

Bivši đakon SPC Bojan Jovanović, u maju prošle godine na promociji svoje knjige “Ispovest Kako smo ubili Boga” je otvoreno optužio Joanikija Mićovića da je prikrivao slučajeve pedofilije. 

I sam Jovanović bio je na meti pedofila u crkvi. Pokušao je da ga seksualno zlostavlja nekadašnji zloglasni episkop Zvorničko-tuzlanske eparhije (BiH) Vasilije Kačavenda koji je ukazom SPC 2012. penzionisan. Kačavenda važi za rodonačelnika pedofilske struje u SS.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve