Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

CG FENOMEN: Kako su spaljene cigarete pronađene SPAKOVANE u kamionu?

Nije poznato koliko je stvarno uopšte cigareta spaljeno, a koliko su ''preuzeli'' šverceri. Indicije, kako kaže vicepremijer Raško Konjević, govore da je čak 90 odsto oduzetih cigareta ukradeno

U Crnoj Gori se desilo ono što nauka i zdrav razum ne mogu da objasne. Država i njeni najviši zvaničnici su intenzivno od juna informisali javnost o zaplijeni nelegalnih cigareta koje su pronađene u Luci Bar, a nekoliko mjeseci kasnije počelo se sa spaljivanjem te švercovane i visokoprofitabilne robe.

Lideri u promociji te akcije su premijer Dritan Abazović, direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić. Sva trojica su i funkcioneri vladajuće partije URA.

A onda se desio obrt. U subotu veče objavljeno je da je Milošević priveden u akciji Specijalnog državnog tužilaštva i agenata ANB koji su otkrili zloupotrebu odnosno da su nestale zaplijenjene cigarete. SDT je već reagovalo i privelo dio osoba tako su u pritvoru Dalibor Brnović, izvršni direktor firme ,,Brnović trans“ i šef Komisije za uništavanje cigareta Uprave prihoda i carina Elvir Adrović. Njih dvojica se sumnjiče da su dio veće grupe, u kojoj su neki državni službenici i kontroverzni biznismeni, koja je u dužem periodu organizovala nelegalnu preprodaju cigareta svojevremeno zaplijenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Logično se nameće pitanje, kako preprodati cigarete koje su spaljene u pećima u nikšićkim fabrikama? Ali izgleda da je i to moguće.

Prema pisanju medija, u kamionu koji je pronađen u blizi Podgorice, prilikom pregleda nađene su i cigarete marke “Mak” i “Regina”. Navedene marke cigareta se nijesu nalazile u pratećoj dokumentaciji koja se odnosi na popis robe koja je trebala da se vozi na uništenje. Radi se o vrstama koje su, kako pišu mediji, prema podacima iz popisa uništene robe, navodno već uništene tokom ranijih spaljivanja oduzete robe u jednoj fabrici u Nikšiću.

Dakle, dogodilo se ta su spaljene cigarete pronađene uredno spakovane i kartonskim kutijama u kamionu. Ovakvu bizarnost niko nije mogao da pretpostavi, ali svakako u danima pred nama treba očekivati da SDT i druge službe razotrkiju sve detalje.

Nije poznato koliko je stvarno uopšte cigareta spaljeno, a koliko su “preuzeli” šverceri. Indicije, kako kaže vicepremijer Raško Konjević, govore da je čak 90 odsto oduzetih cigareta ukradeno. Konjević čak navodi da je Abazović o ovom slučaju vjerovatno imao informacije.

Dok ne stignu informacije javnosti je ostalo da se čudi kako je nešto što je spaljeno “vaskrslo” u kamionu!

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
05.10.2022-14:58 14:58

…to samo mogu “oslobodioci “žuri im se …ušli u politiku DA SE SNAĐU /da se napune , nestrpljivi ,petljavine čega god se dohvate…i iznad svega -nesojska držina !