Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Sedma književna Kolonija u Buljarici od 23. do 30. septembra

Kolonija je regionalnog karaktera i do sada je ugostila više od 40 pisaca iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH, podsjećaju organizatori

Jedina stalna književna kolonija koja se održava u Crnoj Gori, počevši od 2014. godine, biće realizovana sedmi put – od 23. do 30. septembra u Buljarici.

Kolonija je regionalnog karaktera i do sada je ugostila više od 40 pisaca iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH, podsjećaju organizatori.

“Koncipirana kao promovisanje dijaloga između autora koji baštine istu jezičku matricu, Kolonija je prvenstveno okrenuta ostvarivanju saradnje među piscima i književnim asocijacijama. Tako je ustanovljena saradnja sa evropskom mrežom pisaca TRADUKI, festivalom KROKODIL iz Beograda i brojnim regionalnim izdavačima. Kao i tokom prethodnih Kolonija, izabrana tema će biti platforma za dijalog između pisaca, a njihova razmišljanja i kritički stavovi će u formi bloga biti objavljeni na uglednom portalu za kulturu jugoistočne Evrope”, najavili su organizatori.

“Učesnici Kolonije biće Tanja Bakić, crnogorska pjesnikinja i esejista, prevodilac Tagorea i Orvela, Valerio Orlić iz Rijeke, pjesnik, autor dvadesetak pjesničkih zbirki, osnivač Hrvatskog književnog društva, pokretač uglednih književnih časopisa i festivala, Maša Seničić iz Beograda, pjesnikinja i scenaristkinja, audiovizelni esejista, Sven Popović iz Zagreba, prozaista, vunderkind hrvatske književnosti, Milenko-Braco Subotić iz Podgorice, pjesnik i rok-poeta, frontmen alternativnog benda VRPCA, Danilo Lučić, pjesnik i prozni pisac iz Beograda, urednik književnog portala GLIF,
kao i mlada nagrađivana pjesnikinja iz Kotora Barbara Delać. Aktivnosti i programe kolonije vodiće književnik Đorđe V. Gregović”, poruka je organizatora.

Tokom sedmodnevnog trajanja Kolonije pisci će izvesti književni performans na umjetničkom festivalu STAY TUNE u Budvi, a nastupiće i u Dvorcu Kralja Nikole u Baru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve