Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Poslanici danas o razrješenju Danijele Đurović, sudbinu određuje sastanak ”stare većine”

Da li će Đurović danas biti razriješena, trebalo bi da se zna nakon sastanka ''stare parlamentarne većine'', koji će biti održan neposredno uoči sjednice na kojoj će poslanici odlučivati o njenoj eventualnoj smjeni

Poslanici Skupštine Crne Gore bi trebalo danas da glasaju o prijedlogu za razrješenje predsjednice parlamenta Danijele Đurović. Sjednica je zakazana za 12 sati.

Tu inicijativu potpisalo je 32 poslanika klubova Demokratski front (DF) – Nova srpska demokratija, Demokratska narodna i Radnička partija, Demokrate-Demos, DF – Pokret za promjene, Ujedinjene i Prave Crne Gore.

Da li će Đurović danas biti razriješena, trebalo bi da se zna nakon sastanka ”stare parlamentarne većine”, koji će biti održan neposredno uoči sjednice na kojoj će poslanici odlučivati o njenoj eventualnoj smjeni.

Sastanak je, nakon nedavnog pada Vlade Dritana Abazovića, a s ciljem “reseta” odnosa unutar koalicija koje su prije dvije godine pobijedile na izborima, inicirao jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić.

Većina konstituenata pobjedničkih koalicija najavila je učešće u razgovorima, dok su Demokrate Alekse Bečića poručile da će odlučiti da li će na sastanak doći “prije ili nakon razrješenja Đurović”.

Potpisnici inicijative za smjenu ocjenjuju da je predsjedavanje Đurović obilježilo kontinuirano kršenje akata kojima se uređuje način funkcionisanja Skupštine.

“Nedopustivo je da onaj ko je zadužen da se stara o doslednom sprovođenju procedura u najvišem zakonodavnom domu, krši iste, sprovodi anarhiju, onemogućava započeti dljalog o deblokadi instituclja u pravosuđu, tužilaštvu i izradi izbornog zakonodavstva, direktno ugrožavajući evropski put Crne Gore”, piše u prijedlogu.

Dalje se navodi da je Đurović na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost svojimm glasom presudno uticala da se smijeni prethodni načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve