Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Putin: U nuklearnom ratu ne može biti pobjednika i nikada ga ne treba započeti

Globalna zabrinutost zbog mogućnosti nuklearnog rata je porasla nakon što je Rusija krajem februara započela agresiju na Ukrajinu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da ne može biti pobjednika u nuklearnom ratu te je poručio da takav rat nikada ne treba započeti.

Ovo je istakao u pismu upućenom učesnicima konferencije u Njujorku, na kojoj je razgovarano o nuklearnom oružju. Napomenuo je da je njegova država među potpisnicama sporazuma o neširenju nuklearnog oružja te tvrdi da se dosljedno pridržava ovog sporazuma.

“Polazimo od činjenica da u nuklearnom ratu ne može biti pobjednika i da nikada ne bi trebao biti pokrenut. Zalažemo se za jednaku i nedjeljivu sigurnost cijele svjetske zajednice”, naglasio je Putin.

Globalna zabrinutost zbog mogućnosti nuklearnog rata je porasla nakon što je Rusija krajem februara započela agresiju na Ukrajinu.

Tada je predsjednik Rusije spominjao navedeno oružje i upozoravao na pokušaj miješanja vanjskih sila na ono što je nazvao specijalnom operacijom u Ukrajini, prenosi Al Jazeera English.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Homer
01.08.2022-21:52 21:52

Podrzavam ovu izjavu.Reslna je.Putin je sve samo nije glup.Nsprotiv,vsnredno psmetan.Kada su bile propsgande po srpskim portalima o nekakvim sarmatima,cirkonima i drugim idejnim resenjima,dalje nisu odmakli,a i one od 46 du ubitacne,jer ubija radijacija koja ne poznaje granice.Ali ovo je propaganda o navodnoj ruskoj nadmoci.Vec sam napisao odnos snaga,nato i izrael ,10 prema jedan,a o ekonomiji 500 prema jedan.Dakle mudri putin i niko pametan na svijetu ne zeli sukob jer bi se radijacija neovisno cije du bombe otrovala planetu.To je dustina.A rusija je inferiorna u konvencionalnim ratovima koji ce se voditi.Zato ne sirite lazi,ruska ekonomija je na nivou dpanije a tri… Pročitaj više »

Ha20
02.08.2022-14:14 14:14

Putko Koliko ste puta do sada prijetili Americi i NATO alijansi sa vasim nuklearnim oruzjem od kada je pocela vasa invazija na Ukrajinu ?
Kako te nije nimalo sramota da sada kobajagi dajes ovu izjavu da u nuklearnom ratu nece biti pobjednika to znaju i djeca u osnovnoj skoli.
A vi ruje kada nikoga niste mogli da uplasite sada ispirate g*vna pisacom. Gamadi fasisticka.