Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Od efikasnosti antikorupcijskih mjera zavisi priliv stranih investicija

Miljanić je, kako je saopšteno,  informisao Preskera o antikorupcijskim mjerama koje će sprovesti Vlada Crne Gore, prevashodno kada je riječ, o Nacionalnoj strategiji i konstituisanju Nacionalnog savjeta za borbu protiv koruopcije

Od efikasnosti antikorupcijskih mjera zavisi priliv stranih investicija, jedan je od zaključaka susreta ministra bez portfelja Zorana Miljanića i ambasadora Slovenije Gregora Preskera.

Presker se saglasio sa Miljanićem da je stvaranje “institucionalnog okvira neophodan uslov za efikasnu borbu protiv korupcije u Crnoj Gori”.

Miljanić je, kako je saopšteno,  informisao Preskera o antikorupcijskim mjerama koje će sprovesti Vlada Crne Gore, prevashodno kada je riječ, o Nacionalnoj strategiji i konstituisanju Nacionalnog savjeta za borbu protiv koruopcije.

“Strategija je prvi dokument takve vrste u Crnoj Gori, a u Savjet će pored predstavnika institucija izvršne vlasti činiti članova iz sudova, tužilaštava, relevantnih NVO, ali iz privrednih asocijacija”, rekao je Miljanić.

Presker je, izražavajući podršku Crnoj Gori na njenom putu ka EU, ocijenio da je dobro to što se program 43. Vlada bazira na ekonomskom razvoju i vladavini prava.

“Slovenački kapital veoma je prisutan u Crnoj Gori i  u određenim primjerima suočava se sa izazovima koji proizilaze iz zastoja u poglavljima 23 i 24”, istakao je Presker.

Zajednički je ocijenjeno da od efikasnosti antikorupcijskih mjera zavisi priliv stranih investicija, te da bi bilo veoma dobro da u narednom izvještaju Evropske komisije bude prepoznat napredak Crne Gore u afirmaciji vladavine prava i, posebno, u borbi protiv korupcije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve