Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Policija i MUP ćute, Savjet istražuje zašto policajci nijesu reagovali na maltretiranje žene

Tužilaštvo je Zekovića obavijestilo da se komandir za prekršajnu preventivu izjasnio ''da u konkretnom slučaju u radnjama imenovanog nema elemenata prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru''

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću Željko Pejović odgovorio je na dopis građanskog aktiviste Aleksandra Saše Zekovića i obavijestio ga da je tužilac ocijenio da Ognjen Škuletić nije počinio bilo koje krivično djelo za koje može da bude gonjen po službenoj dužnosti kada je 24. maja u zgradi nikšićke policije verbalno nasrnuo na sugrađanku koja je došla da ga prijavi zbog objava na društvenim mrežama, unoseći joj se u lice.

Tužilaštvo je Zekovića obavijestilo da se komandir za prekršajnu preventivu izjasnio „da u konkretnom slučaju u radnjama imenovanog nema elemenata prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru“.

“Postupajući tužilac je nakon izvršenog uvida u video-snimak, kao i službene zabilješke sačinjene dana 24. maja 2022. i 28. maja 2022. našao da u radnjama prijavljenog nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, navedeno je u dopisu Zekoviću.

Povodom teškog incidenta u zgradi nikšićke policije Pobjeda je tražila izjašnjenje Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, ali iz ovih resora do sinoć nijesu odgovorili na njihova pitanja.

Odgovor su dobili od Savjeta za građansku kontrolu rada policije ističući da je formiran predmet i da ga je zadužio član i predsjednik ovog tijela Zoran Čelebić, te da su odmah uputili preporuku da starješina iz Uprave policije ili načelnik CB Nikšić, stupe „u neposredan kontakt sa građankom kako bi se kod iste otklonile sve sumnje u profesionalnost i neutralnost policijskih službenika, ali i njen strah i zabrinutost da prijavi ponašanje Škuletića prema njoj“.

Savjet je direktoru Uprave policije preporučio „da se odmah, bez odlaganja, izuzme i pregleda zapis video-nadzora u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Nikšić“ kako bi se utvrdilo da li je došlo do kontakta između Škuletića i građanke.

“Savjet je zahtijevao i izvještaj o obavljenom pregledu predmetnog snimka”, saopšteno je Pobjedi iz ovog tijela.

Ističu da su zamolili i „za izjavu policijskog službenika Darka Stojanovića povodom predmetnog događaja“.

Pobjeda je 28. maja izvijestila o teškom incidentu u CB Nikšić, prenoseći reakciju građanskog aktiviste Aleksandra Saše Zekovića koji je zahtijevao hitno postupanje nadležnih ukazujući na to da se Škuletić pred policajcima, u hodniku, unio u lice građanki koja je došla da ga prijavi, vrijeđao je i mjaukao, ali da oni nijesu reagovali?!

Grupa građanki i građana iz Nikšića, njih sedmoro, te večeri su došli u policiju kako bi pojedinačno podnijeli prijave protiv Škuletića, zbog toga što im je on na društvenim mrežama svojim objavama „crtao mete“ i zbog toga što ih je doveo u vezu sa nekim drugim profilima na Fejsbuku.

Zeković je zatražio od ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da nalože provjeru postupanja policijskih službenika.

Sedmoro Nikšićana i Nikšićanki odlučilo je da podnese prijavu protiv Škuletića koji je tog dana na Fejsbuku pomenuo njih i još nekoliko sugrađana, navodeći kako su oni plaćeni za svoje objave na društvenim mrežama.

U drugoj objavi pomenuo je još šest osoba uz konstataciju da „uzimaju podatke o zapošljenima u EPCG. I objavljuju“.

Mnogi komentari na Škuletićeve objave bili su, upozorio je Zeković, primitivni i drski, „ali i uz otvorene najave nasilja prema navedenim osobama“, što je neke od njih uznemirilo i ponukalo da podnesu prijave policiji.

Škuletić je bio i u grupi nasilnika koji su pokušali da onemoguće performans feminističke grupe „Bogougodnice“ ispred Sabornog hrama Crkve Srbije u Podgorici, u junu 2021, ali ga policija nikada zbog toga nije procesuirala.

Škuletić će za objave odgovarati prekršajno

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću Aleksandra Sašu Zekovića obavijestili su da je postupajući tužilac ocijenio da se u slučaju objava Ognjena Škuletića na Fejsbuku i komentara koji su se pojavili radi o prekršaju.

Tužilac je 28. maja naložio policijskom službeniku „da se protiv Škuletić Ognjena i drugih lica pokrene prekršajni postupak pred nadležnim sudom za prekršaje Podgorica – Odjeljenje u Nikšiću“.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve