Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Radnici mojkovačke fabrike oružja mjesecima ne primaju zaradu, isključena im i struja

Problemi sa isplatom zarada, kaže traju već dvije - tri godine. Tome je doprinio problem sa bankama, jer je, pojašnjava, fabrika imala ugovor sa Atlas bankom, koja je otišla pod stečaj

Oko 150 radnika fabrike oružja u Mojkovcu “Tara aerospace” nalazi se u izuzetno teškom položaju, jer kako nam je kazao izvor iz preduzeća, još čekaju decembarsku zaradu, a fabrici je već dvije sedmice isključena i struja.

Problemi sa isplatom zarada, kaže traju već dvije – tri godine. Tome je doprinio problem sa bankama, jer je, pojašnjava, fabrika imala ugovor sa Atlas bankom, koja je otišla pod stečaj.

Otežavajuća okolnost su, dodaje, i dešavanja u svijetu.

„Crna Gora je na crnoj listi što se tiče oružja, pa smo uslovljeni tim da ne možemo da izvozimo na svako tržište i da isplatimo robu sa svakog tržišta“, saopštio je naš izvor iz fabrike koji je želio da ostane anoniman.

Zbog krize u svijetu, kako navodi, ograničeni su sa proizvodnjom i izvozom, te kompanija traži neke alternativne vidove za nabavku sredstava za plate, te trenutna dugovanja koja imaju prema firmama i lokalnoj upravi.

Struja im je isključena zbog nagomilanog duga prema EPCG, ali očekuju kaže da to bude riješeno što prije.

Objašnjava da u fabrici radi dosta porodica, te da su mnogi od njih kreditno opterećeni, što im stvara velike probleme.

Ipak, kaže da od vlasnika, dobijaju tvrdnje da fabrika neće biti ugašena, te da je ovo trenutni nedostatak koji pokušavaju da premoste.

„Definitivno neće biti ugašena, neće biti stečaja kao što se priča“, uvjeren je sagovornik Antene M.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve