Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Tribina i koncert u čast alt scene sjutra u Podgorici

Nakon tribine, od 20.30 časova, biće održan koncert benda Vrpca

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, u saradnji sa Kancelarijom za mlade – Sekretarijat za lokalnu samoupravu, sjutra (19 časova) organizuje tribinu “Alternativna muzička scena u Podgorici od 90-ih do danas” i koncert podgoričkog alternativnog rok benda Vrpca.

Program će, kako je predviđeno, biti održan u objektu Banja (Itaka library bar, ex Karver). Učesnici tribine su muzičari Ivan Ivanović i Braco Subotić, a razgovor će moderirati Damir Murseljević.

Nakon tribine, od 20.30 časova, biće održan koncert benda Vrpca.

“Cilj projekta je da se edukativnim programom, u prvom redu mladi, ali i šira javnost, upoznaju sa svjetskim alternativnim muzičkim trendovima 90-ih i njihovim uticajem na sazrijevanje i razvoj alternativne scene u Podgorici i Crnoj Gori. Kako su mladi muzičari 90-ih ‘odrastali’ i edukovali se, pod kakvim muzičkim uticajima, i na koji način su se informisali o onome što je bilo aktuelno na tadašnjoj alternativnoj muzičkoj sceni u svijetu. Aktuelizovanjem alternativne muzičke scene Podgorice, Crne Gore i vanjskih trendova nekad i sad i podsticanjem talentovanih mladih ljudi na stvaralaštvo u oblasti alternativnog izraza, želimo doprinijeti povezivanju alternativnih bendova i izvođača, prevashodno u cilju jačanja i podizanja kvaliteta alternativne podgoričke i crnogorske muzičke scene danas”, navodi se u saopštenju organizatora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve