Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Ukrajinski i balkanski Gladomori

''Nije smiješno stavljati znak jednakosti između bilo koje fabrike i ljudskih života, jer ovđe se radi o 'fabrikama' zla, smrti i destrukcije!''

Piše: Sreten Vujović

Jutros pročitah objavu sljedeće sadržine (prenosim u originalu): Da su cetinjani branili Obod kao Ukrajinu što brane sad bi obod bio Samsung, a koja bi trebala da glasi: Da su Cetinjani branili „Obod“, kao Ukrajinu što brane, sada bi „Obod“ bio „Samsung“. Možda nekome ova objava i djeluje smiješno! No, da se vratimo na početak, u kome su neki  sada nasmijani bili sudionici u likvidaciji „Oboda“:

Bilo je, dakle, Cetinjana koji su branili “Obod” ali su nas mitingaši tada imali linčovati noseći transparente “Izdajnici, napolje iz grada-heroja”! Većinska Crna Gora je tada nasjela prevari beogradske „fabrike zla“ i klicala: „Slobooo- slobodooo! slaveći „Balkanskog Kasapina“ u formiranju! Propast „Oboda“ je rezultat takve politike, kao što i nakon klerikalne „revolucije“ Srpske paravojne crkavice (SPC) imamo „opipljive“ razultate: tajno zaduživanje od gotovo  1 milijarde  eura, ukidanje  crnogorske aviokompanije, Aluminijskog kombinata, Duvanskog kombinata, ćeranje stranih  investitora, prodaje  10 hiljada tona pšenice u vremenu najveće krize, sa gubitkom od preko 7 miliona eura, rodbinsko i crkovno zapošljavanje, što će reći, etničko čišćenje patriotskih kadrova, po dubini i svim mogućim i nemogućim dimenzijama, ovostranim i onostranim… Da budem jasniji „onostrano“ zapošljavanje se odnosi na ratne zločince i koljače: Lipovca, Velimirovića, popa „Macu“, Šiljka, koji su dobili odgovarajuća „radna mjesta“ u „svetosavskom“ hrišćanstvu…

„Slobo-sloboda“ nam je donio rat, razaranje, masovne grobnice, granatiranje Dubrovnika i Sarajeva, silovanja, koncentracione logore, izolaciju od ostatka svijeta, isključivanje iz međunarodnih institucija, a da pritom niko od tih „rogoljuba“ nije poslao svoje dijete u rat… Liči li nam možda ova priča na Ukrajinu?! Jedina razlika je što konc-logori za otete Ukrajince  i  Ruse, protivnike rata, nijesu na teritoriji Ukrajine.

Kada su granate pale na Zagreb ili kada je granatirana  tržnica „Markale“ u Sarajevu, propagandna mašinerija „Sloba-slobode“ je tvrdila kako su i Hrvati i  Sarajlije htjeli da se samoubiju! Ako je to tačno, mora da im je bila neka velika nevolja, pa su radije birali časnu smrt!

Ipak valja braniti Ukrajinu u kojoj se zločini po svojoj brutalnosti mogu uporediti  samo sa periodom Adolfa Hitlera i periodom kada je „Slobo-sloboda“  krenuo da spasava „ugrožene“ Srbe, analogno Putinovom „spasavanju“ Rusa! I gle čuda! Đe gođ je „sloboda“ išao u „spasilačku misiju“ Srba više nije bilo!

Fabrike se otvaraju i zatvaraju! Ljudski život se ne može kupiti! Ovu objavu je mogao smisliti neko kome su bliža krmad iz uvoza, nego Crna Gora i treba mu žita iz susjedne države! To se zove: suhomesnati patriotizam! Nije smiješno stavljati znak jednakosti između bilo koje fabrike i ljudskih života, jer ovđe se radi o „fabrikama“ zla, smrti i destrukcije!

Kao podsjetnik da je (i ne samo u vremenu najnovijeg rata) i Crna Gora imala svoj Gladomor  nakon 1918. i da je i tada bilo „šaljivdžija“, evo i neki stih iz tog perioda:

„Palite nam dom i kuću, ubijate vitezove,

lav ranjeni Crne Gore već procvilje u okove.

Gledate nam dom đe gori, kojemu ste vatru dali –

gledajte ga i smijte se, dok se i vaš ne zapali“

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
10.04.2022-09:55 09:55

SJAJNO PROFESORE !
Ka vazda —sve ti cvjetalo ,uljepsao si dan sa istinom koja nam se desavala i desava…

Cile
10.04.2022-10:30 10:30

Fabrike, žito, krmad i ostala hrana su budućnost i život, nesrećni i neuki parazitu i đžabalebarošu.

Kerber
10.04.2022-16:47 16:47
Reply to  Cile

Jesi li krkao što krmetine, Cile ili ti Vučko šilje “ispod žita”!? A da! I malo žita bi ne bi smetalo! Dobar apetit!

Feniks
10.04.2022-17:01 17:01
Reply to  Cile

Nesreknji Cile, jesu li pihtije i žito vrednije od ljudskih života?

MInerva
10.04.2022-17:28 17:28
Reply to  Cile

Pa što ne uzgajaš krmad, krmku jedan!

Nikola
10.04.2022-10:49 10:49

Zaboravili ste Logor Morinj, deportaciju Bošnjaka iz Bara, Herceg Novog, Štrpce, Pljevlja….