Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Sa Cetinja i danas podrška za Ukrajinu; Fijalka: Večeras mi idu suze na oči

Minutom ćutanja i novom prefarbanom pločom na Trgu Kralja Nikole odali su počast svim stradalima u ratu, u nadi i želji da su danas prefarbali potonju ploču

I devetnaestoga dana rata u Ukrajini, građani Cetinja su ponovnim okupljanjem dali podršku herojskom ukrajinskom narodu u borbi za slobodu.

Ovoga puta na transparentima su nosili imena najpogođenijih ukrajinskih gradova “Herson, Mariupolj, Volnovaha, Harkov, Kijev”.

Minutom ćutanja i novom prefarbanom pločom na Trgu Kralja Nikole odali su počast svim stradalima u ratu, u nadi i želji da su danas prefarbali potonju ploču.

Ploču je ofarbala otpravnica poslova Ukrajine u Crnoj Gori, Natalia Fialko.

Ona je u izjavi za RTV Cetinje kazala da se večeras osjeća kao kod kuće, zahvalivši građanima Cetinja na velikoj podršci koju pružaju svakodnevno.

“Večeras mi idu suze na oči, kada vidim brojne građane Cetinja koji svake večeri podržavaju Ukrajince. Građani Cetinja izlaze iz toplih kuća i idu u hladni grad kako bi pokazali da su uz nas.Od srca im hvala! Ja lično proživljavam sve informacije iz Ukrajine veoma teško, i sa pozicije na kojoj se nalazim pokušavam da pomognem svojim Ukrajincima i Ukrajinkama, kako bi dobili još veću podršku od Crne Gore i uputili im humanitarnu pomoć. Isto tako brinemo i za izbjeglice koje dolaze u Crnu Goru, a kojih je trenutno oko četiri ili pet hiljada, ne možemo tačno da procijenimo”, kazala je Fijalka.

Pred zgradom bivšeg ruskoga poslanstva na Cetinju puštena je ukrajinska himna koju su okupljeni građani pozdravili aplauzom.

Sve do prekida rata, skupovi podrške biće organizovani svaki dan u 17.30 sati ispred Dvorca kralja Nikole na Cetinju.

Slava Ukrajini! Herojima slava!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve