Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Vikend u Podgorici: Praznična atmosfera za najmlađe

Radionice su namijenjene đeci uzrasta od 8 do 12 godina, a roditelji svoje mališane mogu prijaviti na e-mail [email protected]

Vikend u Podgorici obilježile su brojne manifestacije i događaji za svačiji ukus, a naročito za naše najmlađe sugrađane koji su uživali u prazničkoj atmosferi, saopšteno je iz PG Biroa.

“Druga Dječija novogodišnja radionica, održana je u subotu, u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”, a đeca su uživala u izradi novogodišnjih ukrasa. Sekretarijat za kulturu i sport, svake subote od 27. novembra do 18. decembra, organizuje besplatne kreativne radionice koje imaju za cilj stvaranje pozitivnih asocijacija na novogodišnje praznike. Radionice su namijenjene đeci uzrasta od 8 do 12 godina, a roditelji svoje mališane mogu prijaviti na e-mail [email protected]”, navodi se u saopštenju.

Foto: Glavni grad
Foto: Glavni grad

Drugog dana vikenda, kako su kazali iz Glavnog grada, na radost i zadovoljstvo brojnih mališana, u KIC “Budo Tomović”, izvedena je novogodišnja predstava “Čarobna knjiga”. Predstava je izvedena u okviru programskog segmenta DEUS-a 2021. “Dječji vikendi”, a naredno izvođenje planirano je za 12. decembar.

Takođe, naveli su, na štandu Turističke organizacije Podgorice, na Pazaru, đeca su imali priliku da čitaju i slušaju poeziju u društvu bibliotekarke Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”, u okviru događaja “Čitam ti poeziju”.

“Za one nešto malo starije građanen, u subotu je, u Velikoj sali KIC “Budo Tomović”, izvedena predstava “Anika i njena vremena”, dok je juče prikazana predstava “Crna kutija”. Obje predstave izvedene su u okviru revije predstava BeoArt-a”, dodaje se u saopštenju.

Foto: Glavni grad
Foto: Glavni grad

Bogat program, kako su istakli, očekuje naše sugrađane i u narednom periodu, a u okviru Decembarske umjetničke scene (DEUS) 2021, danas (6. decembar) u 19h, u Kuslevovoj kući, publici će se predstaviti kustoski kolektiv “BLOK” iz Zagreba.

“Podgorička publika imaće priliku da čuje šta su bile inicijalne ideje osnivanja kolektiva “BLOK”, ali i da se upozna sa njihovim aktivističkim djelovanjem i modelima finansiranja, kao primjerima važne prakse u regionu”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve